Θρύλοι και Μύθοι της ΕυξεινούποληςΑπό τον Ευξεινουπολίτη αναγνώστη μας κ. Παπαδόπουλο Γεώργιο του Προδρόμου λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

«Ήταν πρώτοι στο χιούμορ και μοναδικοί για τη ζωντανή τους παρουσία στην Ευξεινούπολη. Μιλάμε για τον ευρηματικότατο και καλαμπουρτζή ΝΙΚΟ και τον περιζήτητο και χαρισματικό για το πηγαίο χιούμορ του αξέχαστο ΚΩΣΤΑ.

Ήταν από τους τύπους που όλοι τούς θυμούνται και όλοι αναγνωρίζουν για το ταλαντούχο χιούμορ τους, που πολλές φορές έκαναν πολλούς να κατακοκκινίζουν και άλλους να χαμογελούν με νόημα για τις τσουχτερές ατάκες τους.

Δεν ήταν ζεβζέκηδες, ούτε χυδαίοι, γι’ αυτό δεν τους παρεξηγούσε κανένας.

Σκάρωνε ο πρώτος απίθανες σε πολυπλοκότητα ανθρώπινες ιστορίες, που σου ερχόταν νταμπλάς… Κυρίως σατίριζε τους άπιστους(!) συζύγους… και όταν επρόκειτο για άπιστη σύζυγο, είχε έτοιμες με μισόλογα και έξυπνα υπονοούμενα, διανθισμένα με ιδιότυπο χιούμορ και ολοστρόγγυλες ατάκες, ο δεύτερος. Γόνοι κι οι δυο τους πολυμελών και με ηθικές αρχές οικογενειών της Ευξεινούπολης. Ο πρώτος (δευτερότοκος γιος της οκταμελούς φαμιλιάς του αλησμόνητου μπαρμπα-Λία Τακούδη, πρόσφυγα από το Μικρό Μοναστήρι της Ανατολικής Ρωμυλίας), που από το γάμο του με τη φιλόστοργη Αθηνά Κυρίτση από τα πιο γνωστά τζάκια των Παλαιοπλατανιωτών, έφεραν στον κόσμο δύο κόρες: Την καλοσυνάτη, ήπια και καλλίμορφη Τασούλα και τη νηπιαγωγό με σπάνιο ήθος και ακέραιο χαρακτήρα Ντίνα, νυν σύζυγο του δάσκαλου από το Αλιβέρι Ευβοίας Δ. Μπαϊρακτάρη, στην προστασία και επιμέλεια του οποίου περιήλθε η Τασούλα.

Ο άλλος (πέμπτο στη σειρά τέκνο της δεκαμελούς οικογένειας του καπνεργάτη από τη Β. Ήπειρο και ασυναγώνιστου μπαρμπα-Στέλιου Τζαφλέρη), ο οποίος από το γάμο του με την ακαταπόνητη και αφοσιωμένη σύζυγο και μητέρα Χρυσούλα (Χρυσή) κόρη του επί σειράν ετών προέδρου του Γεωργικού Συνεταιρισμού Ευξεινούπολης Γ. Κεφαλά, αξιώθηκαν να καμαρώσουν τον Στέλιο και τον Γιώργο καθηγητές σήμερα, με ολοκληρωμένο χαρακτήρα και αξιοπρεπή κοινωνική και επιστημονική καταξίωση.

Οι παλιότερες ηλικίες – φίλοι τους θα κρατήσουν για πάντα τις όμορφες αναμνήσεις των ανθρώπων με ταλέντο και αστείρευτο χιούμορ, ΝΙΚΟΥ και ΚΩΣΤΑ.

Παπαδόπουλος Γεώργιος του Προδρόμου»

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.