Παλιός Πλάτανος: Ζωντανεύει το μαρτυρικό χωριό των θρύλων
Φορείς του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, και ειδικότερα μαθητές, γονείς εκπαιδευτικοί και εξωτερικοί συνεργάτες, όπως ο Μαργέλος Κώστας και πολλοί κάτοικοι του Πλατάνου, συνεργάστηκαν με σκοπό τη δημιουργία μιας εκδήλωσης – αφιερώματος για την ιστορία του Πλατάνου. Έτσι στη δράση που ετοιμάζουν θα μας παρουσιάσουν μεταξύ άλλων πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και ένα video που ετοίμασαν με πολύ μεράκι και δουλειά.
Επιπλέον κίνητρο στη μαθητική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, ήταν ο διαγωνισμός της ιστοσελίδας της εφημερίδας, almyros.gr, για το καλύτερο video, ο οποίος θα δώσει στον πρώτο νικητή 300 ευρώ. Ενθουσιαστήκαμε στον “Λαό” από την ποιότητα της δουλειάς. Μπράβο σε όλους όσους δούλεψαν γι’ αυτό!

Σε σχετική δήλωσή τους στην εφημερίδα μας αναφέρουν:

“Μέρες ολάκερες περιδιαβήκαμε τα καλντερίμια και τα σοκάκια του Παλαιού Πλατάνου, σκάβοντας αντάμα, οι παλιές συγκινήσεις και ζήσες των γεροντότερων με το αστείρευτο παιδικό μας μεράκι, το μυρωμένο και βλογημένο χώμα του. Πολύτιμοι λαϊκοί θησαυροί – παράδοση, ιστορία, ξεπετιόντουσταν ασταμάτητα από την ωραιότητα του λαϊκού περιβολιού. Το πνεύμα γαλήνευε και η ψυχή πλημμύριζε ανέκφραστη ευφροσύνη.

Έτσι έσμιγαν, ζωή, θρύλος και ιστορία. Ελάτε, όλοι, ντόπιοι, Πλατανιώτες και ξένοι να ζήσουμε το όνειρο της Πλατανιώτικης παράδοσης.

Την Κυριακή 22 Ιουνίου και ώρα 9:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του παλαιού Πλατάνου”.

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.