Απόδραση στην Όθρυ από την τοπική ομάδα του "Πελίτι" - Λαός Του Αλμυρού

Απόδραση στην Όθρυ από την τοπική ομάδα του “Πελίτι”

Από την Τοπική Ομάδα Αλμυρού «Πελίτι», λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο Τύπου:

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εκτός από τη διαφύλαξη των ντόπιων σπόρων το Πελίτι έχει κι άλλες περιβαλλοντικές ανησυχίες και ενδιαφέροντα.

Προτείνουμε λοιπόν τη δεύτερη «απόδραση» κοντά στη φύση, με μια πεζοπορική – βοτανολογική εξερεύνηση του δικού μας βουνού, της Όθρυς.

Αναλυτικότερα λοιπόν, την Κυριακή 6/7/14 στις 7.00 το πρωί ξεκινάμε από το παρκάκι μπροστά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, με ιδιωτικά μέσα, για μια ήπια από πεζοπορική άποψη διαδρομή στην περιοχή της Όθρυς και επιστροφή.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το ενδιαφέρον μας δεν είναι αποκλειστικά η πεζοπορία αλλά και η γνωριμία με τα βότανα του βουνού μας «στην πράξη». Από αυτή την επιλογή θα καθοριστεί ο ρυθμός και η στόχευση της βόλτας μας που από άποψη διάρκειας προβλέπεται να ξεπεράσει το 4ωρο.

Ξεναγός μας στη χώρα των βοτάνων θα είναι και πάλι ο φαρμακοποιός Χρήστος Δεληστάθης που αποδέχτηκε την «πρόκληση» να μας μυήσει στα μυστικά των βοτάνων αλλά και στον τρόπο συλλογής τους, με σεβασμό και λογική. (Ίσως κάτι έχετε υπ’ όψιν για τον τρόπο συλλογής του «άγριου» τσαγιού τα τελευταία χρόνια, που συνίσταται στο τρίπτυχο: άρπαξε, ξερίζωσε και γέμισε το τσουβάλι, τώρα τί θα βρεις να μαζέψεις του χρόνου είναι… αλλουνού παπά ευαγγέλιο.]

Αναγκαίος και απλούστατος εξοπλισμός είναι τα καλά πεζοπορικά παπούτσια, δυο τρία μπλουζάκια, μακρύ κατά προτίμηση παντελόνι, μπουκάλι με νερό, καπέλο και γυαλιά ηλίου. Το κολατσιό δεν είναι απαραίτητο αλλά καλό είναι να έχουμε πρόχειρο κάποιο φρούτο ή γλυκό καθώς επίσης χαρτί και μολύβι για σημειώσεις. Η επιστροφή μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με κοινό φαγητό, κουβέντα για βότανα, σπόρους, μπαξέδια αλλά και για τα επόμενα, από κοινού, σχέδια.

Άμποτε καλά να τα περάσουμε, αλλά για να πάνε όλα καλά χρειάζεται και καλή συνεννόηση. Για κάθε απορία, για συντονισμό της μετακίνησης (δεν είναι ανάγκη να πάρει ο καθένας αυτοκίνητο, αλλά θα φτιαχτούν παρέες που θα μοιραστούν και τα έξοδα), για όλα αυτά και οτιδήποτε ακόμη προκύψει επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 24220 25953, 6974 374 582 και 6939 585 750, 24220 21269.
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.