ΣΤΑ ΠΕΡΙΞ - γράφει ο Μπάμπης Παπαρίζος - έκδοση 05/07/2014 - Λαός Του Αλμυρού

ΣΤΑ ΠΕΡΙΞ – γράφει ο Μπάμπης Παπαρίζος – έκδοση 05/07/2014Κλειστά κρατάει τα χαρτιά του -προς το παρόν- ο νέος Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης σχετικά με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα ομάδα Διοίκησης.

Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, υπήρξαν επαφές του επικεφαλής με τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους (με τον καθένα ξεχωριστά) ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός.

 

Εκτός από το ΚΑΠΗ (όπως σας ενημέρωσε η στήλη την περασμένη εβδομάδα) κι άλλοι Δημοτικοί Οργανισμοί φαίνεται πως θα μπουν στο «μικροσκόπιο» της νέας Δημοτικής Αρχής. Σύμφωνα με πληροφορίες (οι οποίες, μένουν να επιβεβαιωθούν ή όχι), ΚΔΑΠ και Ωδείο προστίθενται στους υπό κατάργηση οργανισμούς του Δήμου Αλμυρού.

Μήπως, θα ήταν προτιμότερο η νέα Δημοτική Αρχή, όταν βέβαια αναλάβει το έργο κι αν επιβεβαιωθούν οι παραπάνω πληροφορίες, να μην μπει στη λογική «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι», αλλά να βρει την καλύτερη δυνατή φόρμουλα, ώστε να υπάρχει η δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά της πόλης μας; Στο ΚΔΑΠ απασχολούνται καθημερινά δεκάδες παιδιά, ενώ στο Ωδείο, γίνεται μία πολύ καλή δουλειά με την εκμάθηση μουσικών οργάνων, η οποία αποτελεί μία σημαντική διέξοδος για τη νεολαία της πόλης μας.

 

Γράψτε κάτι για το «χάος» που επικρατεί κάθε Παρασκευή στο χώρο της λαϊκής αγοράς, στα «Πλατάνια», με την άναρχη κίνηση των αυτοκίνητων. Η έλλειψη σηματοδοτημένου χώρου στάθμευσης, αλλά και τα βέλη κίνησης στο οδόστρωμα, δημιουργούν μία άσχημη εικόνα και δυσκολεύει την ασφαλή κίνηση τροχοφόρων και πεζών. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η κυρία που επικοινώνησε μαζί μας, «δεν χρειάζονται πολλά έξοδα, για να δοθεί μία λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κάθε Παρασκευή στη λαϊκή». Δεν έχει άδικο, αλλά ποιος να ακούσει;

 

Συνεχίζονται οι καταγγελίες από πολίτες για το άδειασμα των μπλε κάδων ανακύκλωσης σε απορριμματοφόρο με τα υπόλοιπα σκουπίδια. Κυρία μου τηλεφώνησε την περασμένη Τετάρτη και μού τόνισε αυτολεξεί: «Είναι κρίμα για την παρούσα Δημοτική Αρχή, η οποία ολοκληρώνει τη θητεία της σε ενάμιση μήνα, να αφήνει τόσο άσχημες εντυπώσεις. Έχω απευθυνθεί στους αρμόδιους, κατά καιρούς, αλλά ακόμα δεν έχω πάρει απαντήσεις». Κι εμείς, κυρία μου, έχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές, αλλά, πιθανότατα ματαιοπονούμε.

 

Εικόνες που μας γυρίζουν χρόνια πίσω, αντικρίζει κανείς στο ημιυπόγειο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος Ευξεινούπολης, όπως θα διαβάσετε στη σελίδα 10 του σημερινού φύλλου και θα δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ.

Πριν από μερικούς μήνες, άνθρωποι της σημερινής Δημοτικής Αρχής, είχαν βγάλει φωτογραφίες από το υπόγειο του τέως Δημαρχείου Σούρπης, με τα αρχεία να βρίσκονται χυμένα στο πάτωμα και –φυσιολογικά- είχαν σαπίσει.

Για την εικόνα αυτή ποιος είναι υπεύθυνος; Δεν θα πρέπει να γίνει ένα γερό ξεσκαρτάρισμα και να μπει μία τάξη; Αξίζει να σημειώσουμε, ότι μία αίθουσα στον ίδιο χώρο, έχει και η Αρχαιολογία και αν κοιτάξει κανείς μέσα θα διαπιστώσει, ότι κυριαρχεί η τάξη και το νοικοκύρεμα.

 

Προκήρυξη για πρόσληψη έντεκα εργατών καθαριότητας, δύο οδηγών και ενός ναυαγοσώστη, εξέδωσε ο Δήμος Αλμυρού την περασμένη Τρίτη 1η Ιουλίου και δημοσιεύθηκε σε άλλες εφημερίδες, εκτός από την τοπική! Ο λόγος που ο Δήμος δεν επιθυμούσε την ενημέρωση των πολιτών του, ποιος ήταν; Δεν θα έπρεπε να λάβουν γνώση οι αναγνώστες μας και το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της περιοχής μας, γι’ αυτή τη δυνατότητα απασχόλησης; Για όσους προλάβουν, οι αιτήσεις ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, οπότε όσοι δεν είχατε ενημερωθεί, σπεύσατε στον Δήμο και στο Γραφείο Προσωπικού για να κάνετε την αίτηση.

 

Συμπληρώνονται 34 χρόνια από το σεισμό της 9ης Ιουλίου 1980 που είχε πλήξει τον Αλμυρό. Οι μεγαλύτεροι θυμούνται και οι νέοι ακούνε τις ιστορίες των γονιών και των συγγενών τους, με προσήλωση. Κάποιοι τον αποκαλούν και «σωσμό» και όχι άδικα βέβαια, μιας και δεν θρηνήσαμε ούτε ένα θύμα. «Έβαλε ο Θεός το χέρι του» συνήθιζε να λέει η γιαγιά μου, όταν αναφερόταν στο γεγονός.

Η εικόνα που αναδημοσιεύουμε σήμερα και μας την έδωσε η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Αποστολία Κυριάκου (και την ευχαριστούμε πολύ) δείχνει έναν νεαρό άνδρα να βγάζει από τα συντρίμμια του Αγίου Νικολάου, τον Εσταυρωμένο. Όπως και οι ίδιοι …εσταυρωμένοι, χτυπημένοι από τον Εγκέλαδο, μέσα από γκρεμισμένα ντουβάρια, οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας, κατάφεραν να αναστήσουν την πόλη μας και να μας την παραδώσουν με καινούργια κτίρια.
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.