1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου, από 25 έως 27 Ιουλίου 2014 - Λαός Του Αλμυρού

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου, από 25 έως 27 Ιουλίου 2014

Η Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο των Εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου και τον Δήμο Βόλου, μέσα στα πλαίσια των καλοκαιρινών τους εκδηλώσεων, διοργανώνουν  το «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών Νέας Αγχιάλου», που θα λάβει χώρα από 25 έως 27 Ιουλίου στον παραλιακό χώρο της Γιορτής Κρασιού Νέας Αγχιάλου, προσπαθώντας  να συνδέσουν τον τουρισμό με την παράδοση και την ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο σκοπός του« 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Νέας Αγχιάλου», είναι να παρουσιάσει και να ανταλλάξει  απόψεις πολιτιστικών θεμάτων συγκεντρώνοντας άτομα διαφορετικών εθνικοτήτων μαζί , να ενίσχυσει την κατανόηση των  νέων επαρκώς για άλλους πολιτισμούς: την ανάπτυξη μιας ανεκτικής στάσης στις πολιτισμικές διαφορές και το σεβασμό για τις εθνικές ιδιαιτερότητες με μοναδικές μορφές αυτής της αυτο-έκφρασης και καλλιτεχνικής υλοποίησης και να καθιερώσει και να ενισχύσει τις διεθνείς επαφές με κοντινές ή μακρινές χώρες του εξωτερικού, να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και να δημιουργηθούν συνθήκες  για τη στενή επικοινωνία των συμμετασχόντων ομάδων.

Στο «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Νέας Αγχιάλου», συμμετάσχουν οι χώρες της Ινδονησίας με το παραδοσιακό συγκρότημα Listra, της Βουλγαρίας με το συγκρότημα «Ethnofolk», της Σερβίας με το παραδοσιακό του συγκρότημα «Hajduk Stankο» και η Ακαδημαϊκή σχολή θεάτρου, μουσικής και χορού «Zoryany» της Ουκρανίας.

Οι ξένες αποστολές θα παρουσιάζουν καθημερινά διαφορετικά προγράμματα που θα μας περιπλανήσουν στα ακούσματα των χωρών τους.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 25 Ιουλίου θα αρχίσει με την τελετή έναρξης του φεστιβάλ στις 9 το βράδυ και παρουσίαση μόνο των ξένων αποστολών παρουσία επίσημων προσκεκλημένων μεταξύ άλλων και του πρέσβη της Ινδονησίας.

Το Σάββατο 26 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στις 8.00 μ.μ. από την κεντρική πλατεία της Νέας Αγχιάλου μέχρι τον παραλιακό χώρο της εκδήλωσης της Γιορτής Κρασιού. Θα παρουσιαστούν τα χορευτικά συγκροτήματα:

1) Πολιτιστικός σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας “ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ”

2) Χορευτικό συγκρότημα  “LISTRA” (Lingkung Seni Tradisional) – Ινδονησία

3) Χορευτικό συγκρότημα ETHNOFOLK” – Βουλγαρία

4) Λαογραφικός Σύλλογος Βορειοηπειρωτών “ΟΙ ΧΑΟΝΕΣ”

5) Ακαδημαϊκή Σχολή θεάτρου, μουσικής και χορού «ZORYANY» – Ουκρανία

6) Παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα «HAJDUK STANKO» SABAC – Σερβία

7) Περιφερειακό Τμήμα χορού Αλμυρού Λυκείου Ελληνίδων Βόλου

 

Ενώ την Κυριακή 27 Ιουλίου με ώρα έναρξης πάλι στις 9:00 θα παρουσιαστούν τα συγκροτήματα:

1)      Χορευτικό Συγκρότημα Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου Δήμου Βόλου

2)      Παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα «HAJDUK STANKO» SABAC – Σερβία

3)      Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Νομού Μαγνησίας

4)      Ακαδημαϊκή Σχολή θεάτρου, μουσικής και χορού «ZORYANY» – Ουκρανία

5)      Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Συκέας Ελλασώνας

6)      Χορευτικό συγκρότημα ETHNOFOLK” – Βουλγαρία

7)      Χορευτικό συγκρότημα  “LISTRA” (Lingkung Seni Tradisional) – Ινδονησία

8)      Σύλλογος εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου

 

Μετά το τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με την αφιλοκερδή συμμετοχή του Γιώργου Πάγκαλου και της Aida και με τον γνωστό σε όλους μας Νίκο Μούτσελο.

Ενδεικτική τιμή εισόδου για 26 και 27 Ιουλίου είναι 2 ευρώ.

 

Η Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Εμδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου σας περιμένει όλους σ’ αυτο το μοναδικό πολιτιστικό τριήμερο και ευχαριστεί τον Δήμο Βόλου και την Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αμέριστη συμπαράστασή τους κι αναμφισβήτητα όλα τα μέλη της Ένωσης Επαγγελματιών Νέας Αγχιάλου για τις υπερβάσεις τους στην διεξαγωγή αυτού του φεστιβάλ!
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.