Με επιμονή και μεράκι οι πρόβες του Συλλόγου Φίλων Μουσικής – video, φωτο


Παρευρεθήκαμε την περασμένη Τετάρτη 23 Ιουλίου, σε μια πολύωρη πρόβα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμυρού, για την εκδήλωση – αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 10 Αυγούστου, στο Ωδείο Αλμυρού.

Δύσκολο και απαιτητικό το ρεπερτόριο, αλλά και ταξιδιάρικο πολύ!

Θυμίζουμε επ’ ευκαιρία, ότι ο «Σύλλογος Φίλων Μουσικής Αλμυρού», ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, με αξιόλογους και πολυδιάστατους σκοπούς και στόχους δράσης, δημιουργήθηκε για να ωθήσει ανθρώπους κάθε ηλικίας στη γνωριμία τους με τη μουσική, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να αξιοποιήσουν το χρόνο τους ευχάριστα και κυρίως δημιουργικά, αλλά και να συμμετέχουν σε κάθε είδους μουσική δραστηριότητα, που θα καλύπτει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής μας.

Η πορεία του Συλλόγου μέχρι στιγμής είναι:

2012 Ίδρυση του Συλλόγου

14/12/2012 Φιλανθρωπική βραδιά

1/2/2013 Κοπή πίτας – εκδήλωση

2/3/2013 Συμμετοχή στη Βραδιά Καντάδας του Πολιτιστικού Ευξεινούπολης

28/7/2013 Εγκαίνια γραφείων του Συλλόγου – εκδήλωση

4/8/2013 Εκδήλωση στο Ωδείο του Αλμυρού

17/9/2013 Γλέντι στον Παλαιό Πλάτανο

20/12/2013 Συμμετοχή στην εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία του Αλμυρού

1/2/2014 Κοπή πίτας – εκδήλωση

19/2/2014 Μουσική εκδήλωση στο ορφανοτροφείο Βόλου

17/3/2014 Ομιλία της Σταυρούλας Μαρομμάτη, «Η φωνή το ανθρώπινο μουσικό όργανο επικοινωνίας και ψυχαγωγίας»

Μερικοί από τους απώτερους σημαντικούς σκοπούς του «Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμυρού», είναι η συμβολή στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, η μελέτη και η έρευνα της ιστορίας της μουσικής, η διοργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων, εκθέσεων, προβολών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, η έκδοση περιοδικού ενημερωτικού εντύπου, η οργάνωση και διατήρηση οπτικοακουστικού αρχείου, η συνεργασία με τις Αρχές και τους τοπικούς Φορείς, η ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής και γενικότερα της πνευματικής δημιουργίας.

Μπορείτε στην ιστοσελίδα του almyros.gr να δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video από την πρόβα.  Η ιστοσελίδα και η εφημερίδα μας είναι περήφανος χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Πάνος Μαυρογένης, στα τέλη του 2011 όταν μου εκμυστηρεύτηκε την ιδέα της δημιουργίας του Συλλόγου, τον χαρακτήρισα, επιεικώς, ρομαντικό. Τελικά, δεν διαψεύστηκα, απλώς δεν είχα εκτιμήσει σωστά την δύναμη των λίγων ονειροπόλων που έχουμε απομείνει! Όλα τα μέλη του Συλλόγου αγαπούν τη μουσική, αφήνουν στην άκρη προσωπικά και επαγγελματικά και κατά το δυνατό για τον καθένα, συμμετέχουν στον Σύλλογο, με όλες τις ταχύτητες και επιθυμίες.

Κυριακάτικο μουσικό ταξίδι λοιπόν, στις 10 Αυγούστου, με Βασίλη Τσιτσάνη και Σύλλογο Φίλων Μουσικής… Θα είμαστε εκεί!

Τσιντσίνη Βιβή

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.