Μουσική Πανδαισία στον Αρχαιολογικό χώρο της Νέας Αγχιάλου υπό το φως του Φεγγαριού… | Λαός Του Αλμυρού
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.
full screen background image

Μουσική Πανδαισία στον Αρχαιολογικό χώρο της Νέας Αγχιάλου υπό το φως του Φεγγαριού…

Σημαντική επιτυχία είχε η μουσική εκδήλωση, που οργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά η 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ο Σύλλογος των Αγχιαλιτών της Αθήνας και η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ, στις 10 Αυγούστου 2014, στον Αρχαιολογικό χώρο της Νέας Αγχιάλου με τίτλο «Όταν το τραγούδι συναντά την Πανσέληνο». Τη συναυλία είχαν τη χαρά να απολαύσουν περισσότεροι από εξακόσιοι θεατές με συντροφιά το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο υπεύθυνος της Αρχαιολογίας της Νέας Αγχιάλου Πασχάλης Σταντζούρης και ακολούθησε ο Πρόεδρος των Αγχιαλιτών της Αθήνας Απόστολος Ζαφειρόπουλος οι οποίοι καλωσόρισαν του θεατές και αναφέρθηκαν στην σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού να ανοίξει τις πύλες των Αρχαιολογικών χώρων στο κοινό. Στη συνέχεια η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Χριστίνα Γαλατσίδα παρουσίασε τους συντελεστές της εκδήλωσης και αναφέρθηκε περιληπτικά σε βιογραφικά τους στοιχεία.

Η εκδήλωση άρχισε με το διακεκριμένο σέρβο συνθέτη Slobodan Marcovic ο οποίος έπαιξε στο πιάνο δικά του έργα ενώ τελείωσε με μία σύνθεση του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Ακολούθησαν οι καλλιτέχνες Μπέττυ Νικολέση στο τραγούδι και ο Στάθης Θεοχαράκης στο πιάνο οι οποίοι μας χάρισαν μοναδικές στιγμές ερμηνεύοντας τραγούδια διακεκριμένων ελλήνων συνθετών στο περιεχόμενο πολλών από αυτά γινόταν πολυποίκιλες νύξεις και αναφορές στο φως του φεγγαριού. Εκστασιασμένο το κοινό παρακολούθησε όλη τη συναυλία εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του στο τέλος με ένα έντονο και θερμό χειροκρότημα το οποίο ώθησε τους καλλιτέχνες να ξαναβγούν στη σκηνή.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας της Νέας Αγχιάλου Παντελής Πελεκάνος, ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ελευθέριος Διαμαντένιας, ο π. Δήμαρχος Ν. Αγχιάλου Ηλίας Καραπατάκης, οι νεοεκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» Γιούλη Τοκαλή, Θωμάς Ερρινάκης και Σοφία Μαχαίρα, η εκπρόσωπος της Βουλευτού Μαρίνας Χρυσοβελώνη, Κορομηλά Βάλβη ο Πρόεδρος του Αγροτικού και Παραγωγικού Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα» Ιωάννης Κίτσιος και Πρόεδροι Πολιτιστικών Σωματείων.

Ο Σύλλογος των Αγχιαλιτών της Αθήνας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες

– στην προϊσταμένη της 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Σταυρούλα Σδρόλια για την παραχώρηση της άδειας του Αρχαιολογικού χώρου

– στον υπεύθυνο της Αρχαιολογίας της Νέας Αγχιάλου Πασχάλη Σταντζούρη και στο προσωπικό, για την άψογη συνεργασία και τη σημαντική βοήθεια που μας παρείχαν

– στους καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν με προθυμία και αφιλοκερδώς στο κάλεσμα μας

– στον Νικηφόρο Κατσουράκη για το φωτισμό και την ηχητική κάλυψη
Αφήστε μια απάντηση