Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά σε δασική περιοχή των Κωφών (video, φωτο) - Λαός Του Αλμυρού

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά σε δασική περιοχή των Κωφών (video, φωτο) 

Σε εξέλιξη βρίσκεται μετά από τρεις ώρες που καίει σε δύσβατη δασική περιοχή η μεγάλη φωτιά στην αγροτική θέση «Κουρί» της Τοπικής Κοινότητας Κωφών.

Βέβαια, αυτή την ώρα και μετά από δεκάδες ρίξεις νερού από τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη, η έκταση της φωτιάς έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό και πλέον μικρές είναι οι εστίες που καίνε ακόμα.

Στην περιοχή βρίσκονται αρκετές κτηνοτροφικές μονάδες και το πρώτο και κύριο μέλημα της Πυροσβεστικής ήταν να προφυλαχθούν αυτές, κάτι που τελικά επετεύχθη.

Η φωτιά ξέσπασε στις 3 μετά το μεσημέρι της Κυριακής 17 Αυγούστου. Το συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων είχε ο Περιφερειακός Διοικητής Νικόλαος Μιχαλάκης και ο Διοικητής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας Χαράλαμπος Πόζογλου. Οι δυνάμεις που επιχείρησαν στην κατάσβεση της φωτιάς ήταν έντεκα οχήματα μία μονάδα της 8ης ΕΜΑΚ, 26 άνδρες και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Εμπόδιο στις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς ήταν ο δυνατός άνεμος ο οποίος άλλαζε κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα να σημειώνονται συχνές αναζωπυρώσεις.

Στο σημείο έφθασε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Παπαϊωάννου, καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κωφών Αποστόλης Κραβαρίτης.

Μπάμπης Παπαρρίζος – Βιβή Τσιντσίνη

 
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.