Πανηγυρίζει το μοναστήρι της Παναγίας Κάτω Ξενιάς - Λαός Του Αλμυρού

Πανηγυρίζει το μοναστήρι της Παναγίας Κάτω ΞενιάςΤην απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα γιορτάσει αύριο Σάββατο 23/8, με επίκεντρο του εορτασμού στην τοπική μας Εκκλησία την παλαιά ιερά μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς, όπου κάθε χρόνο πραγματοποιείται η μεγαλύτερη πανήγυρις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Σήμερα, 22Αυγούστου, παραμονή της εορτής, στις 19:00 μ.μ.  τελέστηκε στον υπαίθριο χώρο της Παλαιάς μονής ο Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Αύριο Σάββατο θα τελεστεί πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Την ιερά πανήγυρη θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι Σεβ. Μητροπολίτες Ζάμπιας & Μαλάουι κ. Ιωακείμ, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος.

 

 

Την απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πανηγυρίζουν, επίσης: Ιερός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λάμιας  Διμηνίου. Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερά μονή Παναγίας  Λαμπηδόνος. Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα κυρύξει το Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί  πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσής Ακτής.

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Βασιλείου Ακριβοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.