Πανηγυρίζει το μοναστήρι της Παναγίας Κάτω Ξενιάς | Λαός Του Αλμυρού
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.
full screen background image

Πανηγυρίζει το μοναστήρι της Παναγίας Κάτω Ξενιάς

Την απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα γιορτάσει αύριο Σάββατο 23/8, με επίκεντρο του εορτασμού στην τοπική μας Εκκλησία την παλαιά ιερά μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς, όπου κάθε χρόνο πραγματοποιείται η μεγαλύτερη πανήγυρις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Σήμερα, 22Αυγούστου, παραμονή της εορτής, στις 19:00 μ.μ.  τελέστηκε στον υπαίθριο χώρο της Παλαιάς μονής ο Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Αύριο Σάββατο θα τελεστεί πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Την ιερά πανήγυρη θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι Σεβ. Μητροπολίτες Ζάμπιας & Μαλάουι κ. Ιωακείμ, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος.

 

 

Την απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πανηγυρίζουν, επίσης: Ιερός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λάμιας  Διμηνίου. Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερά μονή Παναγίας  Λαμπηδόνος. Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα κυρύξει το Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί  πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσής Ακτής.

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Βασιλείου Ακριβοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα ομιλήσει.
Αφήστε μια απάντηση