Αποχαιρετισμός στην εκπαιδευτικό Δήμητρα Μπουρδούβαλη – Σιαμέτη







Λάβαμε και δημοσιεύουμε ένα συγκινητικό Δελτίο Τύπου – αποχαιρετισμό στη Δήμητρα Μπουρδούβαλη εν’ όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, δια χειρός Λίνας Φυτιλή και εκπροσωπώντας τους εκπαιδευτικούς του Α΄ Δημοτικού Σχολείου.

 

Αγαπημένη μας Δήμητρα,

Στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, μόλις χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, θα μας λείψεις φέτος τον Σεπτέμβρη. Με συγκίνηση, σου είπαμε το τελευταίο αντίο, πριν από μερικές εβδομάδες, όταν πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο χαμό σου.

Υπήρξες από μικρή, αγωνίστρια της ζωής, σεμνή και μετρημένη, συνεπής στις ιδέες σου. Ήξερες να παραμερίζεις το εγώ για το εμείς, να δίνεσαι στους μαθητές, στους φίλους, στους αγαπημένους σου, σε όλα όσα πίστευες. Είχες μια γενναία καρδιά, που σου έδωσε το θάρρος και τη δύναμη να αντιμετωπίσεις με αξιοπρέπεια την μακροχρόνια περιπέτεια της υγείας σου.

Ήσουν συμπαθής κι απολάμβανες την αγάπη και την εκτίμηση όλων των συναδέλφων, των γονέων, των μαθητών, που γαλούχησες αυτά τα χρόνια με αφοσίωση.

Μέχρι την τελευταία στιγμή και παρά τη σοβαρότητα του προβλήματος της υγείας σου, βρισκόσουν στο σχολείο μας, χαμογελαστή, ευδιάθετη, με αίσθημα προσφοράς και καθήκοντος.

Πονάμε αλλά αισθανόμαστε περήφανοι για το ό,τι υπήρξες. Μπορεί το λεξιλόγιο του αποχαιρετισμού να είναι πενιχρό Δήμητρα, αλλά σε πείσμα του θανάτου, θα βρίσκεσαι στις σκέψεις και στις καρδιές μας. Και η μνήμη, είναι ζωή.

Καλό ταξίδι.

 

Οι εκπαιδευτικοί του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού,

Λίνα Φυτιλή





Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.