ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ 1968Σαράντα τέσσερα χρόνια πέρασαν βάλε και άλλα δύο το Γυμνάσιο σαν τελειώσαμε εδώ στον Αλμυρό. Συναντηθήκαμε και πάλι στο χρόνο τούτο το ζυγό τηρώντας την υπόσχεση που δώσαμε κατά την πρώτη μας συνάντηση το δύο χιλιάδες οκτώ (2008).

Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης έγινε και κ 4η συνάντηση των μαθητριών και μαθητών που αποφοίτησαν από το μικτό Γυμνάσιο Αλμυρού το έτος 1968.

Το φετινό μας ραντεβού δόθηκε στην παραδοσιακή ταβέρνα «Πριάκου Ελένη» στο Κρόκιο το βράδυ της Παρασκευής 29ης Αυγούστου, όπως άλλωστε είχε προγραμματιστεί κατά την προηγούμενη 3η συνάντηση το 2012.

Την όλη οργάνωση είχε η συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από τους: Χρήστο Γιάγκο, Στέλλα Κοντογεωργάκη και Αρετή Φασούλα συνεπικουρούμενοι από τους Γεώργιο Κλεφτάκη και Σταυρούλα Χορταριά.

Μετά το καλωσόρισμα από τα μέλη της επιτροπής, ακολούθησε χαιρετισμός από τον Γεώργιο Κλεφτάκη ο οποίος μεταξύ των άλλων σημείωσε πως στο αποψινό 5ωρο δεν έχουμε ούτε Αρχαία ούτε Άλγεβρα, ούτε Φυσική αλλά αφού πήραμε τα απαραίτητα  1111 σύμφωνα με το μάθημα της Χημείας, καθίσαμε στο τραπέζι να γευτούμε κανένα παϊδάκι αν και έχουμε πάρει πολλές απουσίες στο μάθημα της Γυμναστικής με την κα. Αντωνίου και την κα. Καλαμπάκα – Μπουρμπούλκα, γεγονός που φαίνεται από τα περιττά κιλά… Κατόπιν πήρανε τον λόγο σχεδόν όλες οι συμμαθήτριες και όλοι οι συμμαθητές και περιέγραψαν με πολύ σύντομο και γλαφυρό τρόπο τις αναμνήσεις των μαθητικών χρόνων.

Μετά από 5 ώρες ξετυλίγοντας το κουβάρι των έντονων αναμνήσεων αποχαιρετιστήκαμε και αποχωρήσαμε με την ρητή υπόσχεση αλλά προπάντων «ΕΥΧΗ» να είμαστε όλοι παρόντες στην οριζόμενη για το 2018 νέα συνάντηση.

Σε όσους δε που, από την όμορφη τούτη βραδινή συνάντηση ήταν ΑΠΟΝΤΕΣ ευελπιστούμε και ευχόμαστε ότι στην επόμενη (2018) συνάντηση, να έχουν προλάβει να τακτοποιήσουν προσωπικές και οικογενειακές υποχρεώσεις τους αφήνοντας κατά μέρος τα κωλύματα, τις δυσκολίες και γιατί όχι και φθηνές δικαιολογίες ώστε να πιούνε ένα ποτήρι κρασί, να ακούσουνε, να αφηγηθούνε τις δικές τους αναμνήσεις από τις 7.000 περίπου ώρες που ήταν μαζί με τους παρόντες στην ίδια τάξη ή αν θέλετε και στο ίδιο θρανίο, αλλά το σπουδαιότερο να μη κινδυνεύουν να μείνουν στην ίδια τάξη λόγω απουσιών.

Παραβρέθηκαν οι: Γιάγκος Χρήστος, Θεοδωράκης Δημήτριος, Θεοδωρακοπούλου Ανδρομάχη, Ζωγράφος Χαράλαμπος, Καραίσκου Σοφία, Κοντογεωργάκη Στέλλα, Κλεφτάκης Γεώργιος, Κοντούρη Αρετή, Κωτσοπούλου Παναγιώτα, Μποντός Ταξιάρχης, Σταματίου Θεοδώρα, Τερζούδη Βασιλική, Τέγου Ελένη, Φασούλα Αρετή και Χορταριά Σταυρούλα.

Κατόπιν αποφασίσθηκε νέα συντονιστική επιτροπή για την συνάντηση του 2018 αποτελούμενη από τον Ζωγράφο Χαράλαμπο, Γεώργιο Κλεφτάκη, Κοντογεωργάκη Στέλλα, Σερέτη Πέτρο και Χορταριά Σταυρούλα.

Η συνάντηση των αποφοίτων του 1968 τελείωσε με τους παρακάτω στίχους:

‘Τα χρόνια βέβαια πέρασαν γοργά, σαράντα έξη χρόνια και ο νους μας δυσκολεύεται να τα πιστέψει ακόμα. Αν και τα χρόνια πέρασαν και όλοι γερνάμε την εξαετία 62 – 68 ποτέ δεν την ξεχνάμε.

Στέλλα Κοντογεωργάκη   

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.