Οι ώρες των αγιασμών στα σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού
ΩΡΕΣ  ΑΓΙΑΣΜΩΝ

Στην προσπάθεια μας να ενημερώσουμε γονείς και μαθητές για τις ώρες τέλεσης αγιασμών, επικοινωνήσαμε με τα Σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης. Παρακάτω, παραθέτουμε τις ώρες τέλεσης των αγιασμών:

1ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού 9:00 π.μ.

1ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού 9:00 π.μ.

3ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού 10:15 π.μ.

4ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού 9:00 π.μ.

5ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού 10:30 π.μ.

Ειδικό σχολείο Αλμυρού και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. 10:00 π.μ.

1ο Δημοτικό Αλμυρού: 9:00 π.μ.

2ο Δημοτικό: 10:30 π.μ.

3ο Δημοτικό: 9:30 π.μ.

4ο Δημοτικό: 9:00 π.μ.

5ο Δημοτικό: 9:00 π.μ.

Δημοτικό Σχολείο Ευξεινούπολης 9:00 π.μ.

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Αγ. Θεοδώρων 10:00

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Αμαλιάπολης 9:00

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Αχιλλείου 9:00

Δημοτικό Βρύναινας: 9:00 π.μ.

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Δρυμώνα 9:30

Δημοτικό Πλατάνου: 9:00 π.μ.

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Πτελεού 8:30

Δημοτικό Μικροθηβών: 9:00 π.μ.

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Σούρπης 9:30

1ο Γυμνάσιο Αλμυρού: 8:30 π.μ.

2ο Γυμνάσιο Αλμυρού: 9:00 π.μ.

Γυμνάσιο Ευξεινούπολης 9:30 π.μ.

Γυμνάσιο Πτελεού: 9:30 π.μ.

Γυμνάσιο-Λύκειο Σούρπης: 9:00 π.μ.

 

 

Με κάποια κενά σε ώρες μαθημάτων, όπως τα φιλολογικά, τα μαθηματικά, η φυσική και η χημεία, αναμένεται να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι τη φετινή χρονιά στα σχολεία –κυρίως της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης- της περιοχής μας.

Στα Δημοτικά, υπάρχουν κενά σε μαθήματα ειδικοτήτων, αλλά οι διευθυντές των Σχολείων της περιοχής μας εκφράζουν την πεποίθηση ότι θα έχουν καλυφθεί μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Πάντως, κοινή συνισταμένη όλων σχεδόν των Διευθυντών και των δύο βαθμίδων των Σχολείων του Αλμυρού είναι ότι η φετινή χρονιά θα είναι η πιο οργανωμένη σε σχέση με προηγούμενες. Επιπλέον, τα βιβλία έχουν φθάσει σε όλα τα Σχολεία και θα δοθούν στους μαθητές αμέσως μετά τον αγιασμό, την ερχόμενη Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου.

Στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού, όπως τονίζει ο Διευθυντής Χρήστος Καλλές «αυτή τη στιγμή (απόγευμα Πέμπτης 4 Σεπτεμβρίου) υπάρχουν κενά 12 ώρες στη Φυσική, έξι στα Γερμανικά και εφτά ώρες στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας», και προσθέτει «θεωρώ ότι μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου θα έχουν καλυφθεί τα κενά. Βέβαια, αν είχαν συνεδριάσει τα Υπηρεσιακά Συμβούλιο πιο μπροστά, θα είχαν λυθεί όλα τα προβλήματα, μιας και το δικό μας Σχολείο για παράδειγμα τα έχει γνωστοποιήσει από τον περασμένο Ιούνιο».

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αθανάσιος Γκαλογιάννης, σημειώνει «τα κενά αυτή τη στιγμή εντοπίζονται σε οκτώ ώρες στα μαθηματικά, πέντε ώρες φυσική και χημεία και δέκα ώρες γυμναστική».

Στο Γυμνάσιο Πτελεού, εντοπίζονται τα περισσότερα κενά, αφού σύμφωνα με τον καθηγητή του Σχολείου Κώστα Παπαδογιάννη «υπάρχουν κενά 13 ώρες στα φιλολογικά, 18 ώρες σε φυσική, χημεία και βιολογία, όπως επίσης και σε οικιακή οικονομία, καλλιτεχνικά και μουσική».

Στο Γενικό Λύκειο Αλμυρού, η Υποδιευθύντρια Χρύσα Μαρδάκη, τονίζει τα εξής: «Θεωρώ ότι με το πρώτο κουδούνι θα είμαστε πλήρεις. Φέτος, έγιναν εγκαίρως οι μετακινήσεις καθηγητών (άλλες φορές γινόταν τέλη Σεπτεμβρίου ή ακόμα και Οκτώβριο), οπότε δε θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Την Πέμπτη το μεσημέρι, 4 Σεπτεμβρίου, παραλάβαμε και τα βιβλία, οπότε η χρονιά αρχίζει με τους καλύτερους οιωνούς». Μάλιστα, η φετινή Α’ Λυκείου στο Γενικό, θα λειτουργήσει με ένα τμήμα λιγότερο (αντί για τέσσερα, τρία).

 

Στα Δημοτικά

Χωρίς κανένα κενό σε δάσκαλο, παρά μόνο σε δασκάλους ειδικοτήτων όπως ξένων γλωσσών, μουσικής ή καλλιτεχνικά, θα αρχίσει η χρονιά και στους δασκάλους. Μάλιστα, τα όποια κενά υπάρχουν, έχουν εντοπιστεί από τους Διευθυντές των Σχολείων και το ΠΥΣΠΕ αναμένεται να αποστείλει δασκάλους, ώστε να καλυφθούν κι αυτά. Επίσης, όλα τα σχολεία έχουν παραλάβει τα βιβλία και θα μοιραστούν από την πρώτη ημέρα.

 

Μπάμπης Παπαρρίζος

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.