Εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων στη μνήμη των 63 θυμάτων στο Τσατάλι – έκδοση 13-9-2014
Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων που βρίσκεται στο όρος Όθρυς, τελέστηκε θρησκευτική εκδήλωση με Θεία Λειτουργία για την εορτή του εν Χώναις θαύματος του Ταξιάρχου Μιχαήλ, κατά την οποία πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 63 αδικοχαμένων παλικαριών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Της εκδήλωσης χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ.  Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού π. Δαμασκηνός, συνεπικουρούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αλμυρού π. Γεώργιο Μπέκα και λοιπούς ιερείς.

Με τη λήξη του τελετουργικού ο πατέρας Δαμασκηνός, υπό το καθεστώς μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης, επανέφερε στη μνήμη όλων των παρευρισκομένων το θλιβερό γεγονός που συνέβη στις 5 Φεβρουαρίου 1991.

Στην εκδήλωση, παρέστη σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γεώργιο Μπουκουβάλα, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτριος Εσερίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Άρης Καραγεώργος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΕΑΑΑ Νομού Μαγνησίας κ. Γρηγόρης Ιγγλέσης, ο εκπρόσωπος του Α/ΤΑ Ταξίαρχος (ΜΑ) Ιωάννης Γεννηματάς, ο Διοικητής της 111 Π.Μ. Σμήναρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας με αντιπροσωπεία Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, ο Διοικητής της βάσης καυσίμων Μικροθηβών Αντισμήναρχος (Ε) Σωτήριος Ταμπάνας με αντιπροσωπεία της μονάδας), ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Μαγνησίας Υποσ/γος ε.α. Αθ. Γκουζής, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Μαγνησίας κ. Γεώργιος Παπανικολάου, μέλη του Συλλόγου «Αλληλεγγύη», μέλη της Ένωσης Αποστράτων και πλήθος κόσμου από την περιοχή.

Μετά το πέρας της τελετής παρατέθηκε καφές σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.