Έναρξη της νέας χρονιάς και εγγραφές στο Περιφερειακό Τμήμα Αλμυρού Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου
ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΒΟΛΟΥ

 Πενήντα χρόνια στην έρευνα και τη διδασκαλία του ελληνικού χορού

 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ

 Το Λύκειο των Ελληνίδων του Βόλου συμπληρώνει φέτος πενήντα χρόνια από την ίδρυση της πρώτης χορευτικής του ομάδας (1965) που ήταν και η πρώτη προσπάθεια σύστασης χορευτικού συγκροτήματος στο Βόλο. Χιλιάδες παιδιά, έφηβοι και ενήλικες έμαθαν τους Ελληνικούς χορούς στο Λ.Ε.Β, φόρεσαν παραδοσιακές φορεσιές από τη μεγάλη συλλογή της ιματιοθήκης του, χόρεψαν σε παραστάσεις και γλέντια, εκπροσώπησαν το Βόλο και την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ χορού αλλά πάνω απ’ όλα βίωσαν τη μοναδική κατάκτηση της τέχνης του λαϊκού χορού μέσα από τα βήματα και τους ρυθμούς του, κατάκτηση που διασφαλίζει την πολιτιστική τους ταυτότητα φέρνοντάς τους σε άμεση επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό τους.

Σήμερα, με συσσωρευμένη εμπειρία, το Λ.Ε.Β εργάζεται με υπευθυνότητα για τη διάσωση και την προστασία του χορού, και αυτό αναγνωρίζεται από τους συμπολίτες που αγκαλιάζουν το έργο του και συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά του προγράμματα όπου παιδιά και ενήλικες ξεπερνούν τον εντυπωσιακό αριθμό των 650 μελών.

Το μέτρο και η σεμνότητα της χορευτικής παράδοσης είναι δύο αρετές που ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις του Λ.Ε.Β για τη διδασκαλία του χορού σε πλήρη αντίθεση με την αδηφάγα ανάγκη για εντυπωσιασμό και φολκλόρ, που απομακρύνει όλο και περισσότερα συγκροτήματα από το σκοπό της ύπαρξής τους.

Το Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2010 και σύντομα οργάνωσε τμήματα εκμάθησης χορών για παιδιά και ενήλικες. Συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα του Αλμυρού και εκπροσώπησε την περιοχή σε φεστιβάλ χορού στο Γαλάτσι της Ρουμανίας, στο Βελιγράδι, στη Μήλο, στο πρώτο διεθνές φεστιβάλ χορού της νέας Αγχιάλου κ.α.

Αρχίζουν από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης Ελληνικών χορών για παιδιά και ενήλικες που θα λειτουργήσουν στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου και Αλμυρού από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς. Στα τμήματα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από πέντε ετών, δραστηριότητα που στόχο έχει την ψυχαγωγία, τη συναναστροφή, την εκτόνωση και τη γνωριμία με τη λαϊκή παράδοση των Ελλήνων.

Τα μαθήματα χορού του Περιφερειακού Τμήματος Αλμυρού γίνονται στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και οι εγγραφές αρχίζουν: για το τμήμα ενηλίκων την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου και ώρες 18:00 – 22:00 μ.μ., και για το παιδικό τμήμα την Τρίτη 7 Οκτωβρίου και ώρες 17:30 – 19:30 μ.μ., και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και κάθε Τρίτη αντίστοιχα, τις ίδιες ώρες.

Πληροφορίες – εγγραφές στο γραφείο του Λ.Ε.Β, Κοραή 79 στο Βόλο, τηλ. 2421033938, ώρες 10:00-14:00 και 18.00-20.00, και για τα τμήματα του Αλμυρού στα τηλέφωνα: 6981834938 κ. Ρούλα Καπράλου, 6937737047 κ. Βέλλα Σπανού, κ. 6986561143 κ. Σόνια Γώγουλα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, στις 20:30 μ.μ., το Περιφερειακό Τμήμα Αλμυρού θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την έναρξη της καινούργιας χρονιάς, στο κέντρο «Νηρηίδες» της οικογένειας Μαρμαγκιόλη, στην παραλία Αη-Γιάννης Ευξεινούπολης.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει εξαμελής ζωντανή ορχήστρα, με μουσικούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, και η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλα τα μέλη των χορευτικών τμημάτων αλλά και για όσους αγαπούν την ελληνική παράδοση.

Το Περιφερειακό Τμήμα Αλμυρού σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Καππαδοκία, στο Κτήμα Παπαθανασίου – Τιμπλαλέξη

Με Χιώτικες φορεσιές

Παρέλαση στον Αλμυρό την 25η Μαρτίου 2014

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.