ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ» ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ, ΣΤΗΝ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗ Σάββατο 27/9/2014 - Λαός Του Αλμυρού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ» ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ, ΣΤΗΝ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗ Σάββατο 27/9/2014Σ’ έναν αγαπημένο της τόπο, την Ευξεινούπολη του Δήμου Αλμυρού, του Νομού Μαγνησίας, θα εμφανισθεί το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου η Βασιλική Καρακώστα. Η συναυλία αποτελεί «υστερόγραφο» στη φετινή καλοκαιρινή περιοδεία της ερμηνεύτριας και πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης, ο οποίος και προσκάλεσε την Βασιλική Καρακώστα γι’ αυτή τη βραδιά. Η ίδια η Βασιλική, που έζησε ένα μέρος των παιδικών της χρόνων στην Ευξεινούπολη, δηλώνει ότι θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός ότι προσκλήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής, για να εμφανισθεί «στη γειτονιά της», όπως λέει χαρακτηριστικά, καθώς η Ευξεινούπολη, είναι «το προσφυγοχώρι του παππού μου, εκεί που κάποτε τα σπίτια ήταν σαν βαγόνια κι εγώ περπατούσα ανάμεσα τους».

Με αφορμή αυτή τη συναυλία «υστερόγραφο» η Βασιλική Καρακώστα προσκαλεί τους κατοίκους τόσο της Ευξεινούπολης, όσο και όλων των περιοχών που συνθέτουν τις γειτονιές των παιδικών της χρόνων, της Γλύφας Φθιώτιδας όπου γεννήθηκε, αλλά και της Πελασγίας, του Αλμυρού, του Αχίλλειου, της Σούρπης, του Πτελεού να «περπατήσουμε μαζί στους δρόμους του παππού μου», σε μια  βραδιά που είναι αφιερωμένη σε όλη την ευρύτερη περιοχή, που στάθηκε η αγκαλιά μέσα στην οποία μεγάλωσε.

Στην Ευξεινούπολη η ερμηνεύτρια θα τραγουδήσει αγαπημένα παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια, καθώς και τραγούδια από τους δύο προσωπικούς της δίσκους «Η σβούρα και άλλες ιστορίες» σε στίχους και μουσική του Νίκου Πορτοκάλογλου, για να περάσει στα «Επικίνδυνα» του Κωνσταντίνου και της Λυδίας Μπουντούνη. Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει ο  «Κηπουρός» του Παύλου Παυλίδη, στον οποίο η Βασιλική Καρακώστα έδωσε νέα πνοή και μια εντελώς προσωπική ερμηνεία. Επίσης πολλές εκπλήξεις που η ερμηνεύτρια ετοίμασε ειδικά γι’ αυτή τη βραδιά.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ευξεινούπολης, στις 8:30 το βράδυ του Σαββάτου.

Η είσοδος κοστίζει 5 ευρώ, με ένα αναψυκτικό ή με ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.