Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την καταπολέμηση του σχολικού άγχους στο «Βαρνάλειο» | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την καταπολέμηση του σχολικού άγχους στο «Βαρνάλειο»

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με τίτλο «Stress – free E. U. Schools» και θέμα την καταπολέμηση του σχολικού άγχους θα υλοποιηθεί στη Μαγνησία με συντονιστικό φορέα το «Βαρνάλειο» 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS + και την Βασική Δράση 2 (KA 2) για την Σχολική Εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με σχολεία από τη Λιθουανία, την Τουρκία, την Ιταλία και την Αγγλία την περίοδο 2014 – 2016.

Το «Βαρνάλειο» 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στους μαθητές και τις μαθήτριες με στόχο ένα Σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία με σεβασμό στον άνθρωπο ως αξία και ενεργό σε συνεργασίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, σχεδίασε και κατέθεσε την πρόταση για το εν λόγω πρόγραμμα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόλις δεκαεπτά (17) Σχολεία από την Ελλάδα έχουν επιλεχθεί ως συντονιστικοί φορείς στην Βασική Δράση 2 του ERASMUS +, εκ των οποίων μόνο τέσσερα Δημοτικά σε εθνικό επίπεδο.

Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση αλλά και ευθύνη, καθώς το εν λόγω πρόγραμμα είναι το μοναδικό εγκριθέν τόσο σε επίπεδο Μαγνησίας όσο και σε επίπεδο Θεσσαλίας για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η έναρξη της υλοποίησης του Προγράμματος θα ξεκινήσει με την εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων που θα διεξαχθεί στην Νέα Αγχίαλο περί τα μέσα Νοεμβρίου.

 

Νέα Αγχίαλος, 3 Οκτωβρίου 2014

Η Διευθύντρια του Σχολείου

 

Ευαγγελία Κατσαούνη

 
Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.