Η μαθητιώσα νεολαία του Αλμυρού σε …δράση – Με φρέσκια ματιά έθεσαν στον Δήμαρχο Αλμυρού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (video-φωτογραφίες)
Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική και άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε το μεσημέρι της Τετάρτης, 19 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, με εκπροσώπους των μαθητικών συμβουλίων των Γυμνασίων Αλμυρού και Ευξεινούπολης, των δύο Λυκείων του Αλμυρού, καθώς και εκπροσώπους των καθηγητών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Η συνάντηση είχε διάρκεια δύο ωρών και κατά τη διάρκεια οι μαθητές ανέπτυξαν τους προβληματισμούς σχετικά με σοβαρά θέματα που άπτονται της καθημερινότητας τους. Όλοι οι εκπρόσωποι των Λυκείων πήραν το λόγο και ανέφεραν προβλήματα όπως η μάστιγα των ναρκωτικών, η αξιοποίηση του Δάσους «Κουρί», οι ελλείψεις σε εργαστηριακά μαθήματα και καθηγητές ειδικοτήτων, τα σχολικά κτίρια, τα αδέσποτα, η θέρμανση κ.ά.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του δεσμεύθηκε ότι τα κτιριακά και λειτουργικά προβλήματα θα λυθούν άμεσα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, αλλά και την αντίστοιχη της Καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, καθώς επίσης τόνισε ότι η θέρμανση σε όλα τα Σχολεία ενόψει Χειμώνα, είναι εξασφαλισμένη. Επίσης, αναφέρθηκε πολλές φορές στη μεγάλη φαντασία που διαθέτουν τα παιδιά και την κοφτερή ματιά που διαθέτουν και πρόσθεσε «αυτή είναι η πρώτη συνάντηση που κάνουμε. Δεσμεύομαι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες στο εγγύς μέλλον». Επίσης, ο κ. Εσερίδης γνωστοποίησε ότι το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» για τις στέγες του 1ου Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου απεντάχθηκε από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο και θα ενταχθεί στη νέα από το 2015, ενώ για το θέμα φύλαξης που τέθηκε, σημείωσε ότι προγραμματίζει την προκήρυξη διαγωνισμού φύλαξης όλων των σχολικών κτιρίων.

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων (Αντώνης Μπαζής, Δήμητρα Θεοδωράκη-Στεφανή, Έφη Μπαζή) έριξαν την ιδέα για τη διοργάνωση ενός μαθητικού φεστιβάλ, το οποίο θα γίνει με τη συμμετοχή των Συλλόγων Γονέων, των μαθητών, των καθηγητών και του Δήμου Αλμυρού, όπου εκεί θα παρουσιάζονται πονήματα των μαθητών, στη μουσική, στη ζωγραφική, στο σχέδιο και όπου αλλού έχει ο καθένας ταλέντο, ή ακόμα και στην προβολή των τοπικών προϊόντων και του κάλλους της περιοχής μας μέσα από έκθεση φωτογραφίας.

Τέλος, ο υποδιευθυντής του ΕΠΑΛ Αλμυρού Κώστας Βαρδάκης σημείωσε την ανάγκη διοργάνωσης ημερίδας για όλες τις εξαρτήσεις των παιδιών κι όχι μόνο τα ναρκωτικά (ποτό, διαδίκτυο, τσιγάρο κ.ά.), τα οποία ίσως απασχολούν τη μαθητική κοινότητα  πιο έντονα.

Μπάμπης Παπαρρίζος

Δείτε το βίντεο της συνάντησης εδώ

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.