Λύκειο Ν. Αγχιάλου: Διδακτική επίσκεψη στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και στο Λαογραφικό Μουσείο του Κίτσου Μακρή - Λαός Του Αλμυρού

Λύκειο Ν. Αγχιάλου: Διδακτική επίσκεψη στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και στο Λαογραφικό Μουσείο του Κίτσου Μακρή

Η Β΄ τάξη του Λυκείου της Ν. Αγχιάλου, με συνοδούς τη Διευθύντρια του Λυκείου κα Αγγελική Μαγκλάρα και την καθηγήτρια κα Μπαλλούς Αντωνία, επισκέφθηκαν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και το Λαογραφικό Μουσείο του Κίτσου Μακρή στο Βόλο. Στα πλαίσια αυτών των διδακτικών επισκέψεων τα παιδιά γνώρισαν από κοντά την υπηρεσία των Αρχείων που στο Βόλο λειτουργεί από το 1972 στο Βόλο και αποτελούν την «κιβωτό» της εθνικής μας μνήμης. Εκεί μας υποδέχτηκε η Διευθύντρια κα Αννίτα Πρασσά και οι μαθητές μας παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα “Το αβγό του φιδιού” από την υπεύθυνη κα Αγγελική Νικολάου, που τελευταία πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία. Οι μαθητές μας συμμετείχαν βιωματικά, εκφράστηκαν και προβληματίστηκαν πάνω στο θέμα του φασισμού, που δυστυχώς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

υ

Στη συνέχεια, στο Λαογραφικό Μουσείο του Κίτσου Μακρή είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε από τις υπεύθυνες του Μουσείου, και να γνωρίσουμε την πλούσια λαογραφική συλλογή αντικειμένων λαϊκής τέχνης που προέρχονται από την περιοχή του Πηλίου του 18ου και 19ου αιώνα και που με τόσο μεράκι συγκέντρωσε, σε πολλές περιπτώσεις διέσωσε και τελικά δώρισε στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο λαογράφος Κίτσος Μακρής.

Και από τις δύο επισκέψεις οι μαθητές «απέδρασαν» από την τυπική σχολική καθημερινότητα, αποκόμισαν θετικές εμπειρίες και πήραν μαθήματα πολιτισμού και πολιτικής παιδείας.
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.