Ο Τζώρτζης Τσάτσος ο νικητής του διαγωνισμού – Έτοιμος ο νέος… ανεβάστε μανίκια!
Ο νικητής του διαγωνισμού της σκιτσοπαρέας, με έπαθλο ένα δείπνο για δυο στο Αρχοντικό, είναι ο Τζώρτζης Τσάτσος. Ο Αγαπητός φίλαθλος της Δήμητρας θεάς, μας συγκίνησε όλους, προτείνοντας ως ήρωα της σκιτσοπαρέας μας τον Ευγένιο Μάτσο, επίσης ευρέως αγαπητό.

Γράφει η Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου στο νοσταλγικό αφιέρωμα: «Εφημερίδεεες…», αυτή ήταν η λέξη που έμελε να χαρακτηρίσει ολόκληρη τη ζωή του. Ένας ακούραστος στρατοκόπος, ένας εργατικός και τίμιος βιοπαλαιστής, ένας ευγενικός -όπως άλλωστε …μαρτυράει και τ’ όνομά του- άνθρωπος, τον οποίο όλοι γνωρίζουμε. Ναι, σωστά καταλάβατε. Είναι ο κ. Ευγένιος Μάτσος, ο άνθρωπος που για πολλά χρόνια ήταν και παραμένει η χαρακτηριστική γραφική φιγούρα του Αλμυρού, απομεινάρι μιας εποχής που, αν και πέρασε ανεπιστρεπτί, εντούτοις όσο παλιώνει τόσο η αξία της γίνεται ολοένα και πιο ανεκτίμητη. Σαν το παλιό καλό κρασί. Σαν τις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες!»

Ζητήσαμε την άδεια από τον ίδιο και τους συγγενείς του και μας παρακάλεσε για μια …λεπτομέρεια! «Στο σκίτσο, να βάλετε και τα λουλούδια που μου έβαζε η γυναίκα μου στο ποδήλατο, Αικατερίνη Γεωργίου Βασιλιά και να ξέρετε ότι έβγαινα πάντα γελούμενος.»

Όπως λέει και ο Γιώργος Τσιντσίνης, αν δεν ήταν ο Ευγένιος, δεν θα συνήθιζαν ίσως οι Αλμυριώτες να διαβάζουν εφημερίδες. Έτσι λοιπόν, εμείς το εξελίξαμε λιγάκι και κάναμε μια σκιτσοπαρέα του επί 14 χρόνια εκδότη του Αλμυρού, μαζί με τον από το 1954 εφημεριδοπώλη του Αλμυρού. Δεύτερη παρέα, για λίγο πιο ζουμερά σχόλια θα είναι ο Κράσος, η Κρισούλα και ο έφηβος Ελλάνης.

 

 

Ευχαριστούμε τον κύριο Ευγένιο Μάτσο για την άδεια και τον γιό του Γιώργο και θα βάλουμε τα δυνατά μας να ανταπεξέλθουμε επάξια.

 

Νέος διαγωνισμός

Ο επόμενος διαγωνισμός είναι καλύτερης κατασκευής, με βασικό υλικό, εφημερίδες του “Λαού”. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει πρέπει να μας φέρει μια κατασκευή του να τη φωτογραφίσουμε. Αν δεν είναι εφικτό, θα φωτογραφηθεί στο χώρο που δημιουργήθηκε. Το έπαθλο είναι ένα τραπέζι στο “Στατήρα” στις Μικροθήβες αξίας 70 ευρώ. Η επιτροπή απαρτίζεται από τον Κώστα Στατήρα, την Έφη Μπαζή, την Αποστολία Χατζηγεωργίου και τη Βιβή Τσιντσίνη. Ο διαγωνισμός λήγει 20 Μαρτίου.

Όποιος επιθυμεί, μπορεί να δωρίσει το έργο του, με σκοπό να δοθεί στο Σύλλογο Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για το επόμενο bazaar του, στήριξης των οικογενειών των σχολείων που έχουν ανάγκη.

Εφημερίδες διτίθενται στα γραφεία μας, στην πάροδο Μιχοπούλου (πλησίον χρυσοχοείου Αφων Τσιγάνη), εννοείται δωρεάν.

 

Τσιντσίνη Βιβή

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.