Αγοραστός: Άνοιξε ο δρόμος για την προμήθεια 13 νέων ασθενοφόρων στη Θεσσαλία


Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας σχετικά με την επίσκεψη το πρωί της Τετάρτης του πρόεδρου του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου στον Περιφερειάρχη, προκειμένου να συζητηθεί μία μακρά ατζέντα ζητημάτων στο νευραλγικό χώρο της δημόσιας υγείας.

“Από τη συνάντηση προέκυψε η ευχάριστη για τη Θεσσαλία εξέλιξη της δρομολόγησης για την προμήθεια 13 νέων ασθενοφόρων μέσω του ΕΣΠΑ που «τρέχει» η περιφέρεια Θεσσαλίας. Επιπρόσθετα, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Παπαευσταθίου και την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών του ΕΚΑΒ, για τις ενέργειες που έχει προβεί τόσο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και προς το αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να διασφαλιστεί η απαιτούμενη «ειδική παράταση» που θα ανοίξει το δρόμο και για την προμήθεια 19 ακόμη ασθενοφόρων.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Αγοραστός δήλωσε τα εξής: «στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουμε με το ΕΚΑΒ στη διαρκεί προσπάθειά μας για την αναβάθμισης της δημόσιας υγείας, είχαμε μία χρήσιμη συνεργασία. Έχουμε εντάξει δύο έργα στο τρέχον ΕΣΠΑ για την προμήθεια ασθενοφόρων. Στο πρώτο έργο είχαν παρουσιαστεί ορισμένες επιπλοκές, αλλά με τη συνδρομή του προέδρου αυτές αντιμετωπίστηκαν και νομίζω ότι σύντομα θα προχωρήσουμε στην υπογραφή της σύμβασης ώστε να γίνει η προμήθεια 13 νέων ασθενοφόρων.

Παράλληλα συζητήσαμε και για το νέο ΕΣΠΑ, για να βοηθήσουμε το ΕΚΑΒ όπου μπορούμε στο πλαίσιο των έργων υγείας και πρόνοιας, αλλά ταυτόχρονα και για να καταστεί δυνατό να υλοποιήσουμε και το δεύτερο έργο που αφορά ακόμη 19 νέα ασθενοφόρα στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, συζητήσαμε το ενδεχόμενο να υπάρξει μία ειδική παράταση σε ότι αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και την προμήθεια των ασθενοφόρων, ούτως ώστε να μη χάσουμε την ευκαιρία που παρουσιάζεται σ’ αυτό το ΕΣΠΑ. Θέσαμε αυτό το ζήτημα τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και στον κ. Σταθάκη, με στόχο να βοηθήσουμε την κοινωνία αναβαθμίζοντας το επίπεδο της δημόσιας υγείας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου σημείωσε τα εξής: «είχαμε μία εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση με τον κ. Περιφερειάρχη, με τον οποίο γνωριζόμαστε και από την προηγούμενη θητεία μου ως πρόεδρος. Τον ενημέρωσα για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΑΒ όλης της Θεσσαλίας, για τα προβλήματα και τις ελλείψεις. Τον ενημέρωσα επίσης για τα προβλήματα των ασθενοφόρων με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να μπορέσουμε και να το ολοκληρώσουμε εντός του 2015.

Επίσης του υποβάλλαμε κάποια αιτήματα για εκ νέου εντάξεις στο ΕΣΠΑ. Τον ευχαρίστησα για τη μέχρι τώρα άριστη συνεργασία, γιατί είναι πραγματικά γεγονός ότι ο συγκεκριμένος περιφερειάρχης συμβάλει πάντοτε τα μέγιστα σε όλα τα θέματα και τα προβλήματα του ΕΚΑΒ, γιατί είναι γνώστης και ουσιαστικά έχει ενστερνιστεί αυτό που λέμε κι εμείς: για να μπορεί το ΕΚΑΒ να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες 24 ώρες το 24ωρο, χρειάζεται αρωγό τις τοπικές κοινωνίες, δηλαδή τις περιφέρειες και τους δήμους. Ο συγκεκριμένος περιφερειάρχης είναι από τους πρωτοπόρους που βοηθούν στο έργο μας και γι’ αυτό τον ευχαριστώ».

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.