Λαϊκή Συνέλευση στον Πλάτανο αύριο Κυριακή - έκδοση 7-3-2015 - Λαός Του Αλμυρού

Λαϊκή Συνέλευση στον Πλάτανο αύριο Κυριακή – έκδοση 7-3-2015

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πλατάνου, Χριστοδούλου Αθανάσιος καλεί τους πολίτες του Πλατάνου, αύριο Κυριακή στις 11:30, στο σχολείο του Πλατάνου, σε Λαϊκή Συνέλευση.

Σε δήλωσή του στον «Λαό» τονίζει: «Δεν υπάρχει ατζέντα. Είναι όλα τα θέματα ανοικτά προς πρόταση και συζήτηση. Αν με ρωτάτε περίπου τι μπορεί να συζητηθεί, σας παραπέμπω στο άρθρο 85 του Νόμου σχετικά με τον Καλλικράτη. Για το καλό του Πλατάνου πρέπει να συμμετάσχουν αν είναι δυνατό όλοι οι Πλατανιώτες, να προτείνουν θέματα και να εκφέρουν απόψεις».

Βρήκαμε και δημοσιεύουμε το σχετικό άρθρο το οποίο αναφέρει: Στις τοπικές κοινότητες, με ευθύνη του εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας ή του προέδρου του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας, τουλάχιστον μια φορά κατ’ έτος σε συνέλευση και προτείνουν στα αρμόδια όργανα του δήμου, ανάλογα με το χαρακτήρα των αναγκών των κατοίκων της τοπικής κοινότητας και τις προτεραιότητες για την τοπική ανάπτυξη, τις δράσεις που πρέπει να αναλάβει ο Δήμος ιδίως ως προς:

Α) την παροχή κοινωνικών ή άλλων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής τους,

Β) τη λήψη μέτρων για την προστασία των ηλικιωμένων και των παιδιών στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου,

Γ) τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν στην τοπική κοινότητα,

Δ) την παροχή υπηρεσιών για την τουριστική αξιοποίηση και προβολή της τοπικής κοινότητας,

Ε) Την εφαρμογή πολιτικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών προγραμμάτων και

ΣΤ) κάθε άλλο θέμα που αφορά την τοπική κοινότητα.

Για την ανωτέρω διαδικασία τηρούνται πρακτικά από υπάλληλο του Δήμου ενώ οι αποφάσεις για τα ανωτέρω θέματα λαμβάνονται από τους παρόντες με σχετική πλειοψηφία.

 

 

 

 
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.