Ενημέρωση των κατοίκων της Αμαλιάπολης από τον Δήμαρχο για το Καταδυτικό Πάρκο – έκδοση 07/03/2015 | Λαός Του Αλμυρού
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.
full screen background image

Ενημέρωση των κατοίκων της Αμαλιάπολης από τον Δήμαρχο για το Καταδυτικό Πάρκο – έκδοση 07/03/2015

Προβληματίζει η πιθανή απαγόρευση αλιείας

Την περασμένη Τετάρτη και μετά από αίτημα της Προέδρου της Αμαλιάπολης Τηγανοπούλου Ζωής, ο Δήμαρχος και υπάλληλοι του Δήμου ενημέρωσαν τους κατοίκους της Αμαλιάπολης, σχετικά με το Καταδυτικό Πάρκο ενάλιων αρχαιοτήτων, που η Περιφέρεια έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ.

Τα ερωτήματα πολλά και το ενδιαφέρον μεγάλο. Ο Δήμαρχος στάθηκε στην ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού, όπου έγιναν καταδυτικά πάρκα αλλά και στην ανάγκη προσαρμογής και αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους τουρίστες.

Η πρόεδρος Ζωή Τηγανοπούλου, ζήτησε μέσα στα έργα που έχουν ήδη προγραμματισμό από την Περιφέρεια και τον Δήμο, να ενταχθεί η οδοποιία για την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στη Μιτζέλα πριν την έναρξη της τουριστικής σαιζόν.

Ο Σύλλογος Αλιέων, μέσω του προέδρου του, Ευσταθίου Ευάγγελου, δήλωσε: Βεβαίως και θέλουμε την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Μας θορύβησε όμως η πρώτη πληροφορία της πιθανής απαγόρευσης της αλιείας σε απόσταση 2 τετραγωνικών μιλίων (περίπου 3,5 τετρ. χιλιόμετρα) από τα πάρκα. Αν κανείς μετρήσει ανάμεσα στα δυο ναυάγια, δεν περισσεύει χώρος για τους αλιείς. Οι υπάλληλοι του Δήμου ερευνούν το θέμα. Περιμένουμε απάντηση εντός των ημερών και έπειτα θα πάρουμε θέση ως Σύλλογος.»

Επικοινωνήσαμε με τις Υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι επειδή το έργο είναι πρωτοπόρο, θέλουν να δώσουν μια σαφή και καθαρή απάντηση στους Μιτζελιώτες, τις επόμενες μέρες και πάντα με την πρόθεση να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των πολιτών με τον καλύτερο τρόπο.

 
Αφήστε μια απάντηση