Τα εγκαίνια του νέου Εργαστηρίου Πληροφορικής στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης - Λαός Του Αλμυρού

Τα εγκαίνια του νέου Εργαστηρίου Πληροφορικής στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

Εργαστήριο Πληροφορικής με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου

Σήμερα  Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 τελέστηκαν στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης στις 11:00 π.μ. τα εγκαίνια του νέου Εργαστηρίου Πληροφορικής, με την παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιου.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Σταυραντώνη Μαρία αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους ευχαρίστησε που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, τόνισε ότι η ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερη για το σχολείο τους, είναι ημέρα χαράς, γιατί απέκτησαν ένα καινούριο εργαστήριο πληροφορικής.

Ένα εργαστήριο που προσπαθούσαν χρόνια τώρα να το αναβαθμίσουν. Στις προσπάθειες αυτές για την αναβάθμιση του σχολείου τους, μετά από συγκεκριμένες ενέργειες που έγιναν, ανταποκρίθηκε γενναιόδωρα ένα σημαντικό ίδρυμα της χώρας μας, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μετά από αλλεπάλληλες επαφές που είχε η Διευθύντρια με την υπεύθυνη του ιδρύματος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αξιολόγησε τις δράσεις τους και εκτίμησε τη δουλειά όλων, μαθητών και εκπαιδευτικών ώστε να αποφασίσει για τη χορηγία του.

Στη συνέχεια της ομιλίας της η κ. Σταυραντώνη είπε: «Αισθάνομαι υπερήφανη για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, διότι όλοι μαζί συνεργαζόμαστε ακούραστα και με παραδειγματική ευσυνειδησία για να επιτελέσουμε το παιδαγωγικό και διδακτικό μας έργο, αλλά και για τους μαθητές που διαπαιδαγωγούμε. Ομαδικά λοιπόν, συλλογικά κερδίσαμε την εκτίμηση του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου και είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να έχουμε ένα καινούριο εργαστήριο Πληροφορικής σύγχρονης τεχνολογίας, το οποίο αντικαθιστά Η/Υ 15ετίας, ένα διαδραστικό σύστημα και ένα προτζέκτορα, δωρεά του Ιδρύματος.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε όλοι μας, μια τέτοια γενναιόδωρη δωρεά είναι συγκινητική για τους μαθητές του σχολείου μας και είναι σημαντικό για τους εκπαιδευτικούς να έχουμε τέτοιους συμπαραστάτες στο παιδαγωγικό και διδακτικό μας έργο. Με το νέο Τεχνολογικό Εξοπλισμό αναβαθμίζονται οι υποδομές του Εργαστηρίου Πληροφορικής και παράλληλα εμπλουτίζεται η καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία και δημιουργούνται νέες ευκαιρίες και προκλήσεις τόσο για τους διδασκόμενους όσο και για τους διδάσκοντες που αποτυπώνονται στην καινοτομία και τη διαδραστικότητα».

Τέλος, εκ μέρους των μαθητών, του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, εξέφρασε δημόσια προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τις θερμές τους ευχαριστίες για τη δωρεά του Τεχνολογικού Εξοπλισμού του Εργαστηρίου Πληροφορικής και ενός Διαδραστικού Συστήματος, που πραγματοποίησε στο σχολείο τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια και ομίλησε, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Εσερίδης Δημήτριος, η Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας κ. Ζιάκα Βασιλική, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας κ. Δοδοντσάκης Γεώργιος, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμούς, ο Σχολικός Σύμβουλος των Φιλολόγων κ. Κοντομήτρος Γεώργιος, ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Αλμυρού κ. Χορταριάς Γεώργιος, οι Διευθυντές των 1ου και 2ου Γυμνασίων Αλμυρού κ. Καλλές Χρήστος και Γκαλογιάννης Αθανάσιος, η Υποδιευθύντρια του Γενικού Λυκείου Αλμυρού κ. Μαρδάκη Χρυσάνθη, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης κ. Ματούλας Γεώργιος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Επαρχίας Αλμυρού π. Μπέκας Γεώργιος, ο Αρχιμ. π. Γιαννιός Γεώργιος, ο π. Ευστάθιος Βαρβαρέλης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ευξεινούπολης κ. Τέφογλου Αργύρης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι γονείς και οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.