Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 14/3/2015 - Λαός Του Αλμυρού

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 14/3/2015Η σκιά του Πλατάνου

Κατά τη λαϊκή συνέλευση προέκυψε ότι υπάρχει κοινό μυστικό ανάμεσα στους Πλατανιώτες πολίτες, φορείς αλλά και διοικητικούς.

Αρχικά αναφέρθηκε το 95% ως ποσοστό των θανάτων από καρκίνο και μετά το «μάζεψαν» στο 80%. Ακόμη και 50% να είναι το ποσοστό, αν αυτό οφείλεται στη συνολική ρύπανση του περιβάλλοντος, αέρα και γης, η σκιά του προβλήματος του Πλατάνου ας μη γελιόμαστε ότι δεν απλώνεται στην ευρύτερη περιοχή. Είναι πρόβλημα όλων μας. Απορώ, με την ανοχή των κατοίκων και ας γίνομαι δυσάρεστη σε κάποιους.

Από τη μέχρι τώρα έρευνά μας, προκύπτει ότι νερό και αέρας, στις κατά καιρούς μετρήσεις, από επίσημους φορείς, είναι «οριακά κατάλληλα». Προφανώς θεωρεί ο ευκολόπιστος ότι αυτό μετακινείται μόνο προς τα κάτω, δηλαδή στο κατάλληλο….;;;.;. και ποτέ προς το ακατάλληλο. Οι επιστήμονες ποια θέση παίρνουν; Οι επίσημοι φορείς; Οι μετρήσεις γίνονται; Γιατί δεν δημοσιεύονται;

(Βέβαια μπορεί να δημοσιεύονται στη Ζιμπάμπουε και να τους αδικούμε… Απλώς φταίμε εμείς οι πολίτες που δεν αγοράζουμε τις εφημερίδες της, με 100 φύλλα κυκλοφορία… μέσω ταχυδρομείου.)

 

Βιοντήζελ

Η πρόταση των μαθητών του ΕΠΑΛ για το βιοντήζελ, που φιλοξενείται στην εφημερίδα μας, είναι στην Ελλάδα σε άλλες πόλεις ήδη δοκιμασμένη και όντως ενεργειακά προσφέρει τα μέγιστα.

Μπράβο στους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά που ως μαθητές προτείνουν και συμμετέχουν. Αυτή είναι η καλύτερη είδηση και η καλύτερη προοπτική για τον Αλμυρό του μέλλοντος.

Keep going!

 

Κατασυκοφαντεί

Μου θυμίζει τη γιαγιά μου (θεός σχωρέσ’ τη, έφυγε πριν λίγες μέρες, πλήρης ημερών στα 96), που ενώ κοίμιζε τον γιό μου, μου λέει «παρ’ τον… κατασκατώθηκε».  Δεν ξέρω γιατί μου το θύμισε αυτό το «κατασυκοφαντεί».

Εξηγούμαι. Το συκοφαντώ δεν φτάνει για να περιγράψει μια κατάσταση; Να προσβάλει; Πρέπει να βάλεις και το «κατά» μαζί;  Κατά-εξεπλάγην από την ανάγκη του ρήτορα που το επιστράτευσε. Θα ήταν κατά-νευριασμένος.

 

Facebook τρέλες σε σχολείο

Σε σχολείο του Αλμυρού, σε μικρό διάστημα εντοπίστηκαν δυο, ας πούμε …αταξίες, παιδιών στο facebook. Στη μια περίπτωση, μάλλον ερωτοχτυπημένος, μαθητής, έκανε ψεύτικο προφίλ σε ωραία δεσποινίδα… δεν έχουμε εξασφαλίσει πληροφορίες αν έστελνε κοπλιμέντα και στον εαυτό του, στο δικό του προφίλ, μόνος του! (Σου αξίζει φίλε, λίγο δούλεμα! Μπορεί να καταστρέψεις ζωές, από τη λάθος χρήση. Φιλικά, και ως μητέρα η παρατήρηση).

Στο ίδιο σχολείο, έτερος έκανε ψεύτικο προφίλ, επίσης για συμμαθητή του, μέσα από το οποίο πείραζε και βωμολοχούσε εναντίον όλων.

Δυστυχώς τα ανώνυμα κακεντρεχή σχόλια, τα βλέπουμε από ενήλικες, που μάλιστα, θα προσπαθήσουν να μας πλασαριστούν και ως επαγγελματίες… Τι να πούμε στα παιδιά για την ανοχή της κοινωνίας και την ευπρεπή συμπεριφορά, όταν οι μεγαλύτεροι δεν μπορούν να αντισταθούν να κάνουν κλικ στο κουτσομπολιό, κλικ στο ανώνυμο, κλικ στην αξιοπρέπεια.

 

Μη με βραβεύεις

Δεν θέλω να με βραβεύσεις για τη δουλειά μου. Να γίνεις πελάτης μου εφόσον με εκτιμάς και με χρειάζεσαι, θέλω… Όχι να με επαινείς, να με βραβεύεις, και να θέλεις μόνο να εκμεταλλεύεσαι αυτό που για μένα είναι δουλειά και όχι χόμπι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.