Παίρνοντας μαθήματα άσκησης διατροφής και τοπικής ιστορίας - Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου στον Πτελεό - Λαός Του Αλμυρού

Παίρνοντας μαθήματα άσκησης διατροφής και τοπικής ιστορίας – Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου στον ΠτελεόΤην Παρασκευή  20 Μαρτίου  μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού  που υλοποιούν πρόγραμμα Αγωγής Υγείας στο σχολείο τους με θέμα τη διατροφή  επισκέφθηκαν τον Πτελεό.

Αρχικά ανέβηκαν με τα πόδια  στο κάστρο  του χωριού, όπου ξεναγήθηκαν εμπεριστατωμένα πάνω από μία ώρα  από τον κ. Ζούπη Κωνσταντίνο  μέλος της εθελοντικής ομάδας «Αιολίς», και υποσχέθηκαν ότι θα αγωνιστούν για την αναστήλωση και την ανάδειξη του κάστρου. Η φύση βρίσκεται την άνοιξη στην καλύτερη περίοδό της, αλλά αυτό εμποδίζει  την επιτόπια παρατήρηση καθώς η βλάστηση αποκρύπτει πολλά μέρη της καστρο-πολιτείας, τα οποία είναι  περισσότερο ορατά κατά την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή  περίοδο. Οι μαθητές απαθανάτισαν το πανέμορφο τοπίο και κατηφόρισαν για να πάρουν το δρόμο της επιστροφής.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το χώρο του πρώην κοινοτικού καταστήματος όπου  ενημερώθηκαν από τον κ. Ρούτσια Κωνσταντίνο πρόεδρο της εθελοντικής ομάδας << Αιολίς>>  για την ιστορία του Πτελεού  με τις μυθολογικές αναφορές που γνωρίζουμε για την περιοχή.

Μία μαθήτρια πρόσφερε στους συμμαθητές της, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους υπαλλήλους του Δήμου χειροποίητες πίτες, που είχε ετοιμάσει η ίδια.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το γυναικείο αγροτουριστικό συνεταιρισμό << Φτελιά >>. Οι κυρίες εκεί χάρηκαν πολύ την επίσκεψη των παιδιών και τους υποδέχτηκαν με κεράσματα και αναψυκτικά. Η πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Αλεξάντρα Αθανασίου τους ενημέρωσε και απάντησε σε όλες τους τις ερωτήσεις, πρόθυμα. Φορώντας τα ειδικά σκουφάκια μπήκαν στο εργαστήριο και παρακολούθησαν τις εργασίες από κοντά. Ο συνεταιρισμός παρασκευάζει παραδοσιακές συνταγές με αγνά υλικά, χωρίς συντηρητικά. Στο  τέλος, πρόσφεραν σε όλα τα παιδιά, ένα βαζάκι μαρμελάδα.

Οι μαθητές μ’ αυτή την εκπαιδευτική επίσκεψη συνδύασαν την άσκηση,  με τα μαθήματα διατροφής του προγράμματος που πραγματοποιούν.  Παράγοντες που εξασφαλίζουν  καλή υγεία, όπως λέει και το αρχαίο ρητό: «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Παράλληλα  διδάχτηκαν και  ένα μάθημα τοπικής ιστορίας με την επίσκεψη στο κάστρο.

 

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες για το πρόγραμμα είναι οι: κα Φούντα Γεωργία, κα Τζαφλέρη Χρυσούλα, κα Καλτσά  Αποστολία και η  κα Σκούρα Μαρία.

 

 
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.