Κολυνδρίνη για τις ζημιές στην αμυγδαλοκαλλιέργεια από παγετό


Σημαντικές ζημιές παρατηρήθηκαν στην καλλιέργεια της αμυγδαλιάς από παγετό στις 20 και 21 -03-2015 σε ολόκληρη την περιοχή του Νομού Μαγνησίας κατά το χρονικό διάστημα έναρξης σχηματισμού του καρπιδίου με αποτέλεσμα να έχουμε σοβαρές ζημιές στην καλλιέργεια της αμυγδαλιάς σε ολόκληρο το Νομό.

Η αντιπεριφερειάρχης κα Κολυνδρίνη παρέπεμψε τους αγρότες στους γεωπόνους της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας προκειμένου να δώσουν οδηγίες στους πληγέντες αμυγδαλοπαραγωγούς για τις καλλιεργητικές φροντίδες που πρέπει να κάνουν για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι αμυγδαλοπαραγωγοί που έχουν υποστεί ζημιές από τον παγετό οφείλουν να απευθυνθούν στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ και να δηλώσουν τα κτήματά τους που υπέστησαν ζημιά.

Η προθεσμία για τις δηλώσεις στον ΕΛΓΑ είναι 15 ημέρες από την ημερομηνία που έγινε ο παγετός έχοντας μαζί τους αντίγραφο του ΟΣΔΕ, ταυτότητα, εκκαθαριστικό και αριθμό τραπεζικού λογαριασμού.

Για την καλύτερη φυτοπροστασία των καλλιεργειών τους να απευθύνονται στο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας, καθώς επίσης και στην Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.