Στειρωμένα τα θηλυκά αδέσποτα στην Αμαλιάπολη


Δεν χρειάζονται πολλοί εθελοντές, συνήθως… τρεις – τέσσερις για την επίλυση προβλημάτων. Στην περίπτωση της Αμαλιάπολης ο εθελοντισμός βοήθησε ώστε να μην εξαπλωθεί τουλάχιστον το πρόβλημα με τα αδέσποτα.

Θυμίζουμε, βάσει νόμου, πρέπει να στειρώνονται και να επιστρέφονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Σε αυτή τη βάση με πρωτοβουλία της Έφης Πριονιστή και της Προέδρου Ζωής Τηγανοπούλου, αυτό έγινε στην Μιτζέλα. Στειρώθηκαν όλα τα θηλυκά ενώ ακόμη μια φορά, το κυνοκομείο της κυρίας Χριστέλλου συνετέλεσε ώστε να φιλοξενήσει τα κουτάβια που ασυνείδητοι άφησαν στον δρόμο, απομακρύνοντας το πρόβλημα από την πόρτα των Μιτζελιωτών.

Καλό είναι να στειρώνουμε τα ζώα μας, αν δεν επιθυμούμε να έχουμε περισσότερα από ένα κατοικίδια. Η πράξη σε όσους έχουν, απέδειξε ότι είναι αδύνατο να τα διαφυλάξεις. Στον Βόλο με πρωτοβουλία των Συλλόγων και του Δήμου, έγιναν στειρώσεις με πρόταση-προσφορά, μαζικά και με πολύ συμφέρουσα τιμή για τους ιδιοκτήτες τους.

Αφορμή για το ρεπορτάζ ήταν η παρακάτω δημοσίευση της Ζωής Τηγανοπούλου στο facebook:

«Και το τρίτο θηλυκό σκυλί που κυκλοφορούσε αδέσποτο στο χωριό θα στειρωθεί σήμερα, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει άλλο μη στειρωμένο. Με εξαίρεση το πρώτο που ανέλαβα όλη την διαδικασία, για τα άλλα δύο εγώ το μόνο που έκανα ήταν να μαζέψω κάποια χρήματα όλα τα υπόλοιπα, μεταφορά των σκυλιών προς και από τον γιατρό, φαρμακευτική αγωγή για καμιά εβδομάδα περίπου, τα έκανε όλα η κυρία Πριονιστή Έφη, με πολλή μεγάλη δυσκολία, γιατί πρόκειται για άγρια και φοβισμένα ζώα που δεν πλησιάζονται. Με πολύ μεγάλη δυσκολία κατάφερε να μαζέψει ένα αρσενικό που ήταν επιθετικό, την προηγούμενη εβδομάδα και κάποια κουτάβια παλιότερα, για να τα μεταφέρει στο κυνοκομείο της κυρίας Χριστέλλου.  Όλα αυτά τα αναφέρω γιατί ξέρω τι της έχουν “σύρει” κατά καιρούς, επειδή ταΐζει τα αδέσποτα λες κι αν τα αφήσουμε νηστικά θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας και για όσους δηλώνουν φιλόζωοι, αλλά μόνο στα λόγια.»

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.