Νεκρός, πολυτραυματίας και άγνωστοι "επισκέπτες" στην Πυρκαγιά της ΒΙΠΕ Βόλου - Λαός Του Αλμυρού

Νεκρός, πολυτραυματίας και άγνωστοι “επισκέπτες” στην Πυρκαγιά της ΒΙΠΕ ΒόλουΈσβησε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν της 12:30 το μεσημέρι, σήμερα Πέμπτη 23 Απριλίου σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο (πρώην ΒΙΟΣΑΛ που τώρα ιδιοκτησιακά έχει περάσει στην Τράπεζα Πειραιώς) στην Α’ Βιομηχανική περιοχή Βόλου, μετά από συντονισμένες προσπάθειες ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων από όλη την Θεσσαλία. Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες για έξι εγκλωβισμένα άτομα, αλλά δεν έχει επαληθευτεί από επίσημα χείλη. Συνολικά επιχείρησαν 8 οχήματα και 16 άνδρες για την κατάσβεση, ενώ ο πυκνός καπνός ήταν ορατός από τον Αλμυρό. Μόλις έγινε αντιληπτή η φωτιά, επικράτησε πανικός στα γύρω εργοστάσια, καθώς αυτά που συνορεύουν έχουν εύλεκτες ύλες.

Ο έλεγχος καθώς και η αποκάθαρση του χώρου συνεχίζονται ώστε να διακριβωθούν τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς και να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα άτομα που εγκλωβίστηκαν εντός του κτιρίου, καθώς η σκεπή έχει καταρρεύσει.

Τόσο ο νεκρός άνδρας όσο και ο πολύεγκαυματίας που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου με εγκαύματα στο 90% του σώματος του, είναι βουλγαρικής καταγωγής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη δυο άτομα, πιθανότατα ελαφρά τραυματισμένα, βγήκαν από το κτίριο όταν εκδηλώθηκε η φωτιά και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Εικάζεται ότι ανήκαν σε συμμορία που αφαιρεί χαλκό και το πουλάει.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι τα τέσσερα άτομα είχαν πάει στο παλιό εργοστάσιο προκειμένου να κόψουν σίδερα που στη συνεχεία θα πωλούσαν, αλλά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία προκλήθηκε η φωτιά η οποία μεταδόθηκε άμεσα στα εύφλεκτα υλικά που βρισκόταν εντός του κτιρίου. Στο χώρο βρέθηκαν μπουκάλες -διερευνάται το περιεχόμενό τους- οι οποίες μάλλον περιείχαν προπάνιο ή ασετιλίνη.
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.