Οι παρουσιάσεις των καινοτόμων δράσεων των Γυμνασίων Αλμυρού και Ευξεινούπολης για το σχολικό έτος 2014-2015 | Λαός Του Αλμυρού
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.
full screen background image

Οι παρουσιάσεις των καινοτόμων δράσεων των Γυμνασίων Αλμυρού και Ευξεινούπολης για το σχολικό έτος 2014-2015

Στα πλαίσια ολοκλήρωσης του προγράμματος: Γιορτή Παιδείας 2015 «Το Σχολείο Δημιουργεί», της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκαν οι ημερίδες παρουσίασης  των καινοτόμων δράσεων που υλοποιήθηκαν από τα Γυμνάσια Αλμυρού και Ευξεινούπολης κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2014-2015, τις πρωινές ώρες της Τρίτης 12 Μαΐου 2015.

 

1ο Γυμνάσιο Αλμυρού

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Αλμυρού πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των προγραμμάτων του 1ου Γυμνασίου, που ήταν τα εξής:

«Μαθητική εφημερίδα – Νεανικές ευθυβολές». Παρουσίαση του 1ου και 2ου τεύχους σχολικής εφημερίδας με σκέψεις και σχόλια των μαθητών. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Ράπτη Αλεξάνδρα, Παπαδοπούλου Σαββατώ, Πάγκαλου Μαρία.

«Διατροφή», με θέματα: Διατροφή στην αρχαία Ελλάδα, μεσογειακή διατροφή, νηστεία, διατροφικές διαταραχές, διατροφή κατά την περίοδο των εξετάσεων. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε αναφορά στα αποτελέσματα σχετικής έρευνας, με βάση ερωτηματολόγιο που είχε διανεμηθεί στους μαθητές. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Φούντα Γεωργία, Καλτσά Αποστολία, Σκούρα Μαρία.

«Νερό και αειφόρος διαχείριση», μια μελέτη για την ορθή διαχείριση του νερού, από την Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου, η οποία περιελάμβανε ενημερωτικά στοιχεία, αποτελέσματα έρευνας και σχετικές συμβουλές. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κωνσταντινίδη Ελένη, Κωνσταντέλια Ευμορφία, Ρίζου Βίκυ, Καλλές Χρήστος.

 

Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου, όπου, μετά την έναρξη και τους χαιρετισμούς παρουσιάστηκαν οι εξής θεματικές ενότητες:

Πολιτιστικό Πρόγραμμα: «…Μην πιεις νερό και με ξεχάσεις, σύννεφο γίνε και σεργιάνα…». Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Σταυραντώνη Μαρία, Καραγιαννοπούλου Μαρία, Σιαμέτη Αθανασία.

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας: «Στάσου όρθιος, μίλα ελεύθερα, μη φοβάσαι». Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Δρόσου Μάρθα, Γερούκη Αλεξάνδρα, Μπογδανίδου Ανθή.

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα – ERASMUS+: Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης συμμετείχε σχολική χρονιά 2014-015 σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα: «Best Practices Benchmarking», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Αποστολή εκπαιδευτικών του σχολείου αποτελούμενη από τη διευθύντρια Σταυραντώνη Μαρία και τις καθηγήτριες Καραγιαννοπούλου Μαρία και Τσιροπούλου Φωτεινή, παρακολούθησε, σε εκπαιδευτικό συγκρότημα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη Tikkurila της περιοχής Vantaa, επιμόρφωση σχετική με το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας, το οποίο θεωρείται ως το καλύτερο παγκοσμίως, σύμφωνα με τις διεθνείς αξιολογήσεις PISA.

Πολιτιστικό Πρόγραμμα – Θεατρική Παράσταση: «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» του Τζόζεφ Κέσελρινγκ. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Καραγιαννοπούλου Μαρία, Σταυραντώνη Μαρία, Πετρά Ευαγγελία.

Η παρουσίαση περιελάμβανε ομιλίες, αναφορές σε εκδρομές, καθώς και σε επισκέψεις των μαθητών του σχολείου σε δημόσιες υπηρεσίες και συνεντεύξεις των αρμοδίων εκπροσώπων αυτών, ευχάριστα μουσικοχορευτικά δρώμενα, προβολές σχετικών βίντεο και πλούσιου φωτογραφικού υλικού από τις δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς η οποία οδεύει προς το τέλος της.

 

2ο Γυμνάσιο Αλμυρού

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου έλαβε χώρα η παρουσίαση των προγραμμάτων με τα παρακάτω θέματα:

«Food for Thought… Αναβαθμίζοντας την Σχολική μας Βιβλιοθήκη». Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:  Μιχαλακοπούλου Χαρούλα, Πετράκη Άννα.

«Books, Books, Books …. Let’s Go Wise. Ένα βιβλίο – Παράθυρο στον κόσμο». Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Πετράκη Άννα, Μιχαλακοπούλου Χαρούλα.

«Χαμηλές πτήσεις σε άδειο δρόμο, Comic-Street Art». Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Γκαραγκούνη Παυλίνα, Γκαλογιάννης Αθανάσιος.

«Από τις Σπηλαιογραφίες …. Στα e-book readers». Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μιχαλακοπούλου Χαρούλα, Γκαλογιάννης Αθανάσιος, Μπουκώρου Μαρία, Λάππα Χριστίνα.

«Από την Comedia Del’ Arte στη Σύγχρονη Σάτιρα». Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μπουκώρου Μαρία, Μιχαλακοπούλου Χαρούλα, Γκαραγκούνη Παυλίνα. Μετά την ολοκλήρωση του χρονικού, ακολούθησε θεατρική παράσταση με την παρουσίαση ενός σύγχρονου σατιρικού έργου που είχε τον τίτλο: «Μια Λυσιστράτη και ένας Σκαρμούτσος θα σώσουν τον κόσμο», και ήταν μια μικρή κωμωδία σε ελεύθερη διασκευή των μαθητών της Θεατρικής Ομάδας του σχολείου και της εκπαιδευτικού Μπουκώρου Μαρίας, βασισμένη στο θεατρικό έργο του Δημήτρη Κουγιουμτζόγλου «Μια Λυσιστράτη θα σώσει τον κόσμο», το οποίο παρουσιάστηκε στο θεατρικό φεστιβάλ της Μόσχας.

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου
Αφήστε μια απάντηση