Ένα ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα με οδηγό την τέχνη από τους μαθητές του Γυμνασίου Πτελεού«ΤΟΝ  ΧΡΟΝΟ, ΤΕΧΝΗ, ΝΙΚΗΣΕΣ»

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Πτελεού η παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιήθηκε στο σχολείο τη σχολική χρονιά 2014-2015,με συντονιστές εκπαιδευτικούς τους Παλάγγα Μαρία, Σταθάκη Φωτεινή, Φασουράκη Περικλή και Πλαβό Ελευθέριο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η σχολική σύμβουλος φιλολόγων, κ. Βαρβάρα Μαγκαφά.

Στο πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «τον χρόνο, τέχνη, νίκησες» συμμετείχαν μαθητές της Α΄ και Β’ Γυμνασίου Πτελεού, οι οποίοι προσέγγισαν την τέχνη της Αρχαίας Ελλάδας από ιστορική και καλλιτεχνική άποψη. Μέσα από δημιουργική γραφή, φύλλα εργασίας, κατασκευές κι επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους ταξίδεψαν από τη νεολιθική ως την ελληνιστική εποχή, εξοικειώθηκαν με τ’ αντιπροσωπευτικότερα έργα τέχνης κάθε περιόδου και στη συνέχεια τα «ενσάρκωσαν» μέσα από ένα θεατρικό δρώμενο.

Έτσι, το κυκλαδικό ειδώλιο, η Παριζιάνα, η νεκρική προσωπίδα του Αγαμέμνονα, ο κούρος του Αριστόδικου, η κόρη της αρχαϊκής εποχής και το στεφάνι του Φιλίππου -εκθέματα ενός μουσείου- «ζωντάνεψαν» μπροστά στα έκπληκτα μάτια ενός μαθητή-επισκέπτη και του διηγήθηκαν την ιστορία τους.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.