Πιο οργανωμένη φέτος και με επιτυχία η 5η γιορτή σπόρων της ομάδας "Πελίτι" - Ζεϊμπέκικο Παπανάτσιου - Δελημήτρου - Λαός Του Αλμυρού

Πιο οργανωμένη φέτος και με επιτυχία η 5η γιορτή σπόρων της ομάδας “Πελίτι” – Ζεϊμπέκικο Παπανάτσιου – ΔελημήτρουΟ στόχος να γίνει “προσωπική η ευθύνη για τη διαφύλαξη της ποιότητας των σπόρων, αλλά και η επαφή και γνωριμία των καλλιεργητών μεταξύ τους” που έθεσε φέτος η ομάδα “Πελίτι”, επετεύχθη.

Κάθε χρόνο και περισσότεροι συμπολίτες μας ενημερώνονται για το θέμα και γίνονται πιστοί ακόλουθοι. Κατά τη διάρκεια της γιορτής λύθηκαν στους νεότερους απορίες και κάθε δυνατή βοήθεια για την καλύτερη χρήση του πολύτιμου γενετικού υλικού που αφιλοκερδώς προσέφεραν οι καλλιεργητές.

Ένα «χαριστικό παζάρι» στήθηκε, λίγο μουδιασμένο για αρχή, όμως είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη φορά θα έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση. Τα παιδιά που παρευρέθηκαν δημιούργησαν κατασκευές γύρω από τη γεωργία και τη γιορτή σπόρων γενικότερα, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε στις φωτογραφίες που κοινοποιούμε.

H εκδήλωση έκλεισε με τη Στέλλα και τον Κώστα από τη  Θεσσαλονικη οι οποίοι ακούραστα μας ταξίδεψαν σε μακρινές και κοντινότερες μουσικές διαδρομές. Στο κέφι ήρθαν και οι παριστάμενοι βουλευτές μας Κώστας Δελημήτρος και Κατερίνα Παπανάτσιου οι οποίοι χόρεψαν ένα απτάλικο (αντικρυστό) ζεϊμπέκικο. Ο φακός του “Λαού” ήταν εκεί και σας χαρίζει την πολύ όμορφη εικόνα.

 

Τσιντσίνη Βιβή

 

 
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.