Αργιλοχώρι: Η επίσημη απάντηση της Μητρόπολης | Λαός Του Αλμυρού
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.
full screen background image

Αργιλοχώρι: Η επίσημη απάντηση της Μητρόπολης

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την επίσημη απάντηση του γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού για την απουσία ιερωμένου κατά τον εορτασμό της εκκλησίας του Αγίου Κωνσταντίνου στο Αργιλοχώρι, το πρωί της περασμένης Πέμπτης.

“Το Ἀργιλοχώρι Αλμυρού αποτελεί ενορία στην οποία ανήκει ως παρεκκλήσιο και ο συνοικισμός Μαυρόλοφος. Σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχει διορισθεί το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, που απαρτίζεται από τον π. Χρήστο Μπουντή ως Πρόεδρο, και δύο λαϊκά Μέλη, ενός κατοίκου Αργιλοχωρίου και ενός κατοίκου Μαυρολόφου.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις  του Προέδρου π. Χρήστου Μπουντή, ουδέποτε συνήλθε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προκειμένου να ενημερωθούν τα Μέλη του για τη διαχείριση των χρημάτων εκ της κηροπωλησίας και της αξιοποίησης της ακινήτου περιουσίας της ως άνω Ενορίας για το οικονομικό έτος 2014, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν  οι οικονομικές απαιτήσεις προς την Εφορία και αλλού.

Εξαντλώντας κάθε άλλο μέσο πιέσεως προς συμμόρφωση, και σταθμίζοντας τις διαρκώς αυξανόμενες ελλείψεις των Εφημερίων, αποφασίσαμε να μην επιτρέψουμε την κάλυψη των λατρευτικών αναγκών, μέχρις ότου τα λαϊκά Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου συμμορφωθούν με όσα επιβάλλει  η κείμενη Νομοθεσία περί διαχείρισης των οικονομικών των Ενοριών ως Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.

Η Ιερά Μητρόπολη επιφυλάσσεται να κινήσει και τις υπόλοιπες ενέργειες περί οριστικής παύσης των εν λόγω Επιτρόπων από τα καθήκοντά τους, προκειμένου να μη συνεχιστούν παρόμοια φαινόμενα κακοδιαχειρίσεως.”
Αφήστε μια απάντηση