Εκδρομή των Αποστράτων στη Ναύπακτο
Το περασμένο Σάββατο 16 Μαΐου 2015 η Ένωση Αποστράτων Επαρχίας Αλμυρού πραγματοποίησε μαζί με μέλη και φίλους, μονοήμερη εκδρομή, με τελικό προορισμό τη Μονή Βαρνάκοβας και τη Ναύπακτο.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Ένωσης, «ο καιρός, κατά τη διάρκεια της εκδρομής, ήταν καλοκαιρινός, με αποτέλεσμα η διαδρομή να είναι ευχάριστη και οι συμμετέχοντες να περάσουν υπέροχα. Οι ενημερωτικές διαλέξεις για τους τόπους προορισμού τα ανέκδοτα και η ευχάριστη ατμόσφαιρα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά που επικράτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η πρώτη στάση για τον πρωινό καφέ πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο Γαλαξείδι, γνωστό για τους αγώνες του στην επανάσταση 1821. Η επίσκεψη στα σπουδαία αξιοθέατα (Μουσεία, Δημαρχείο, Ναοί) της πόλης ήταν το καλύτερο «ξεμούδιασμα» για όλους τους εκδρομείς. Επόμενος σταθμός, η ιστορική Μονή της Παναγίας Βαρνάκοβας.

Μετά το προσκύνημα, επειδή έφτασε μεσημέρι, η γραφική Ναύπακτος ήταν ο επόμενος σταθμός για το μεσημεριανό φαγητό. Σχεδόν όλοι οι εκδρομείς ικανοποίησαν τις γαστρονομικές τους επιθυμίες, με θέα τον Κορινθιακό Κόλπο και τη γέφυρα Ρίου – Αντιρίου. Η επιστροφή στο Αλμυρό περιελάμβανε μια ενδιάμεση στάση στην παραλία της Ιτέας, για τον απογευματινό καφέ.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Γεώργιος Μπουκουβάλας, ευχαριστεί θερμά τα μέλη και τους φίλους που συμμετείχαν στην εκδρομή καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης για την βοήθεια που προσέφεραν για τη διοργάνωσή της.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Γεώρ. Μπουκουβάλας»

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.