Κυνήγι δεντρογαλιάς στο κέντρο του Αλμυρού
Μια δεντρογαλιά, μήκους ενός μέτρου και είκοσι εκατοστών περίπου, έκανε την εμφάνισή της τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 3 Ιουνίου 2015 σε κεντρικό δρόμο της αγοράς του Αλμυρού, γύρω στις 16:30, και συγκεκριμένα στην οδό Αθηνάς.

Η παρουσία του φιδιού έγινε αντιληπτή από κατοίκους της περιοχής, από επαγγελματίες που διατηρούν τα καταστήματά στην οδό Αθηνάς, καθώς και από θαμώνες του τσιπουράδικου που βρίσκεται στη συμβολή της με την οδό Αγοράς, που αμέσως κινητοποιήθηκαν και άρχισαν να το κυνηγούν.

Το φίδι αρχικά διέφυγε και τρύπωσε μέσα στο ψαράδικο της οδού Αθηνάς, που εκείνη την ώρα ήταν κλειστό. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος σύντομα κατέφτασε, άνοιξε το κατάστημά του, εντόπισε το ερπετό, και μετά από σχετικό κυνηγητό και αρκετά χτυπήματα με ένα κοντόξυλο, κατάφερε να το εξολοθρεύσει.

Η δεντρογαλιά δεν θεωρείται επικίνδυνο φίδι, από την άποψη ότι δεν έχει δηλητήριο, ωστόσο μπορεί να επιτεθεί στον άνθρωπο. Η τροφή της περιλαμβάνει μικρά ερπετά, τρωκτικά αλλά και πτηνά, και πιθανότατα η συγκεκριμένη «ξετρύπωσε» από κοντινό φρεάτιο υπονόμου.

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.