Να ξυπνήσει κανείς ή να μην ξυπνήσει; – έκδοση 27-06-2015Από την αναγνώστριά μας Αρετή Δ. Λιάγκα λάβαμε προς δημοσίευση την παρακάτω επιστολή:

«Αγαπητέ «Έλληνα συναγωνιστή» σε χαιρετώ,

Είμαι κι εγώ παιδί σου και γι’ αυτό θα σου μιλήσω ανοιχτά! Κοιτάχτηκες ποτέ στον καθρέφτη; Όχι, για να φτιάξεις το πουκάμισό σου ή να «ισιάξεις» τα μαλλιά σου, αλλά για να κάνεις την αυτοκριτική σου!

Διατυμπανίζεις παντού την πληθώρα των γνώσεων που έχεις στην ελληνική ιστορία κι έχεις σημαία σου την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και τον πολιτισμό της κλασικής προ Χριστού εποχής. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ!!!! Ή καλύτερα τίποτα δεν έχεις καταλάβει από το ιστορικό, φιλοσοφικό και πολιτιστικό μέγεθος της χώρας αυτής και δεν δικαιούσαι με τα «μυαλά που κουβαλάς» να λέγεσαι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων. Δυστυχώς, είναι ελάχιστοι όσοι διαθέτουν τη γνώση, τη σοφία και τη σύνεση των αρχαίων Ελλήνων και όταν προσπαθούν τη μεταλαμπαδεύσουν απλώς «βρίσκουν τον μπελά» τους, οπότε και προτιμούν τη σιωπή.

Η σκέψη γεννήθηκε στην Ελλάδα με τη μορφή της Φιλοσοφίας και οι Έλληνες έχουν πάψει να σκέφτονται, να διερωτώνται, να αμφισβητούν και να κρίνουν τα τεκταινόμενα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Μυαλά ερμητικά κλειστά πίσω από τον τοίχο μιας βασανισμένης , κατακρεουργημένης και καπηλευμένης Ιστορίας, η οποία διδάσκεται λανθασμένα και με βάση την πολιτική ιδεολογία του καθενός.

Έλληνα ξύπνα και άνοιξε το μυαλό σου περισσότερο από τα μάτια σου. Δες καθαρά πως αυτοί που σε χτυπάνε στην πλάτη και στου «τάζουν» τα περισσότερα είναι οι ίδιοι που σε στρέφουν εναντίον των συμπατριωτών σου. Ξέχνα την αριστερά και τη δεξιά του ‘45 και προχώρα. Δίδαξε στο παιδί του την ομόνοια, την αλληλεγγύη και την ενότητα. Έτσι θα το παλέψουμε το θηρίο, ενωμένοι. Ξέχνα τις ιδεολογίες του παρελθόντος και σκέψου ΛΟΓΙΚΑ.

Σκέψου, ποια από τις κυβερνήσεις που έρχονται (και παρέρχονται) στήριξαν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ την αγροτική οικονομία. Δεν είναι βοήθεια από τη μία να δίνεις επιδοτήσεις και από την άλλη να εισάγεις προϊόντα που παράγονται και στην ίδια σου τη χώρα. Κάτι δεν λειτουργεί καλά! Σκέψου, επίσης, ποια από τις εν λόγω κυβερνήσεις ασχολήθηκε σοβαρά με την παιδεία; Το ότι ακούμε κάθε τόσο για μεταρρυθμίσεις δεν σημαίνει πως γίνονται προς τη σωστή πλευρά και μη νομίζεις πώς θα σου παρουσιάσουν τη μεταρρύθμιση έτσι ακριβώς όπως θα την εφαρμόσουν.

Αναφέρθηκα μόνο στους τομείς της γεωργίας και της παιδεία καθότι θεωρώ πως είναι η βάση της σύστασης μια υγιούς και αυτόνομη οικονομικά κοινωνίας. Η γεωργία και η κτηνοτροφία δίνουν την ώθηση για την οικονομία και η παιδεία ενισχύει τη σκέψη ώστε να γίνεται σωστή διαχείριση των οικονομικών όρων. Σωστή ή λάθος είναι η άποψή μου.

Πλανάσαι πλάνην οικτράν, εάν θεωρείς πως σου λένε την αλήθεια! Ό,τι εξυπηρετεί το πολιτικό τους παιχνίδι σου λένε και φυσικά ό,τι θα τους φανεί χρήσιμο ώστε να σε απομακρύνουν από τον συμπατριώτη σου. Διότι τι καλύτερο από το «διαίρει και βασίλευε» των ρωμαϊκών χρόνων;

Ξυπνά Έλληνα, σε παρακαλώ, ξύπνα… Μακάρι το γραπτό μου να μπορούσε να βγάλει χέρια και να σε ταρακουνήσει ….Ξύπνα, κοιτάξου στον καθρέφτη και υποσχέσου στον εαυτό σου και στα παιδιά σου ότι θ’ ανοίξεις τους ορίζοντές σου. Μην επιτρέπεις σε ανδρείκελα και φερέφωνα να σε άγουν και να σε φέρουν όπου εκείνοι θέλουν και κυρίως να μην σε τοποθετούν απέναντι στους συμπατριώτες σου.

Με εκτίμηση,

Αρετή Δ. Λιάγκα»

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.