Κεραμιδόγατοι: Κάποιος ν’ ανάψει το φεγγάρι - Συγκινητική υπόθεση, εκπληκτικές ερμηνείες - Λαός Του Αλμυρού

Κεραμιδόγατοι: Κάποιος ν’ ανάψει το φεγγάρι – Συγκινητική υπόθεση, εκπληκτικές ερμηνείεςΟι θεατρική ομάδα των Κεραμιδόγατων, για το εφηβικό της τμήμα, διάλεξε ένα κείμενο δύσκολο, που σε κάνει να αναπολείς, αλλά γεννά προβληματισμούς. Το έργο «Κάποιος ν’ ανάψει το φεγγάρι» της Μαρίας Κολοβού, παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, σε δυο παραστάσεις, την Πέμπτη και Παρασκευή, 2 και 3 Ιουλίου.

Γλυκιές αναμνήσεις των κοριτσίστικων μας χρόνων, τα παιδικά μας παιχνίδια, το σχολείο και τα αναμνηστικά λευκώματα, οι πρώτοι έρωτες και το εγώ μας που μια αποδρά, αλλά κυρίως μας κυνηγάει και επιστρέφει, πέρασαν από μπροστά μας, με ερμηνείες εξαιρετικές. Η σκηνοθεσία της Έφης Σταυροθεόδωρου εμπνευσμένη. Μάθαμε ότι πολλά κεραμιδογατάκια των ενηλίκων βοήθησαν σημαντικά, στην ολοκλήρωση και παρουσίαση της παράστασης. Επίσης αξίζει να σταθούμε στην υπέροχη επιλογή της μουσικής επένδυσης. Η ισχύς εν τη ενώσει, άλλωστε!

Η υπόθεση του έργου έχει ως εξής: Μέσα σ’ ένα λεύκωμα ξεχασμένο σε μια βιβλιοθήκη βρίσκονται κλεισμένες οι ιστορίες των κοριτσιών που κάποτε έγραψαν σ’ αυτό. Αυτές οι ιστορίες έρχονται στο φως όταν δύο πρόσωπα γνωστών παραμυθιών γλιστράνε κατά λάθος στις σελίδες του. Όσο τα κεφάλαια προχωράνε τα κορίτσια μεγαλώνουν, ονειρεύονται, ερωτεύονται και αποτυγχάνουν. Κι όταν φτάνει η στιγμή που χρειάζονται ένα στήριγμα, έρχεται με ένα μαγικό τρόπο το παραμύθι, ν’ ανάψει το φεγγάρι των παιδικών τους χρόνων και να φωτίσει τη ζωή τους.

Με το έργο αυτό η συγγραφέας Μαρία Κολοβού (που κατάγεται από τον Αλμυρό) απέσπασε το 2007 το Α’ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς.

Διδασκαλία της εφηβικής ομάδας και σκηνοθεσία:
Έφη Σταυροθεοδώρου (θεατρολόγος – μουσικός)
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Γιώτα Καραδήμα, Κατερίνα Καρατζούνη, Γεωργία Κυρίτση, Σίλια Κυρίτση, Κατερίνα Μακρή, Αποστόλης Νάνος, Παναγιώτα Ξυνού, Χριστίνα Παππά, Σοφία Ραχμανίδη, Γεωργία Σιδερίδου, Σοφία Σπανού, Αντωνιέττα Στεφανή, Εύα Τσιακμά.
Φωτογραφία: Νίκος Μεταξιώτης
Επιμέλεια αφίσας – προγράμματος: VasoulaDor

 

Δείτε φωτό εδώ:
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.