Ευρωπαϊκή βράβευση για το Δημοτικό ΠτελεούΤα καλά νέα για τα σχολεία μας δεν σταματούν, ούτε εν μέσω διακοπών. Το Δημοτικό Σχολείο Πτελεού διακρίθηκε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwining με ετικέτα ποιότητας. Δημοσιεύουμε το σχετικό δελτίο Τύπου του σχολείου και συγχαίρουμε τους μαθητές.

Με χαρά σας πληροφορούμε ότι κερδίσαμε την Ετικέτα ποιότητας για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwining  που υλοποιήσαμε κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2014-2015 με τίτλο  “knowing my litle body” στο Δημοτικού Σχολείου Πτελεού.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν τα παιδιά της Α΄ και Β΄ τάξης, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού  Φυσικής Αγωγής Δέσποινας Φούντα.
 Κατά την διάρκεια του προγράμματος ασχοληθήκαμε με τα θέματα όπως :
-αναγνωρίζω τα μέρη του σώματός μου
-φροντίζω τα δόντια μου και την υγεία μου
-προσέχω για την ασφάλειά μου, οδική ασφάλεια
Δόθηκαν επίσης στοιχεία σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Καθ΄ όλη την διάρκεια του προγράμματος υπήρξε  στενή  συνεργασία  με το Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας- Σέσκλο και την εκεί υπεύθυνη του προγράμματος επίσης εκπαιδευτικό Φ.Α. Ευαγγελία Ανδρέου, στους οποίους επίσης απονεμήθηκε το αντίστοιχο βραβείο.

To eTwinning είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τα σχολεία στην Ευρώπη να αναπτύξουν συνεργασίες κάνοντας χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) ενώ τους παρέχει την κατάλληλη υποδομή (διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες, γενικότερη υποστήριξη). Έτσι, οι εκπαιδευτικοί που είναι γραμμένοι στη δράση eTwinning μπορούν να συνεργαστούν με συναδέλφους τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες για να αναπτύξουν εκπαιδευτικά προγράμματα σε οποιαδήποτε θεματική αυτοί επιθυμούν.

 Με εκτίμηση
η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Δέσποινα Φούντα

ΠΤΕΛΕΟΣ twining1

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.