Αστείρευτο κέφι στον καλοκαιρινό χορό των Αργιλοχωριτών - Λαός Του Αλμυρού

Αστείρευτο κέφι στον καλοκαιρινό χορό των Αργιλοχωριτών

Αστείρευτο το κέφι στον καλοκαιρινό χορό των Αργιλοχωριτών, χθες Σάββατο 8 Αυγούστου 2015. Η ορχήστρα του Γιώργου Πάγκαλου ανέλαβε να μας ταξιδέψει σε αγαπημένες μουσικές των αλησμόνητων πατρίδων και όχι μόνο.

Την εκδήλωση άνοιξε με το καλωσόρισμα των επισήμων ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδοκών Αργιλοχωρίου Ευθύμιος Ζιγγιρίδης. Ακολούθησε βράβευση από τους Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και Δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη του νεαρού γκαρντ της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Κ18 που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ, Μιχάλη Λούντζη, ο οποίος επισκέφθηκε με φίλους το χωριό για το γλέντι.

Η Αντιπρόεδρος Κεπεσίδου Δέσποινα παρουσίασε το πρόγραμμα του χορευτικού του Συλλόγου και μας έδωσε κάποια λαογραφικά στοιχεία της περιοχής και των χορών που ακολούθησαν.

Οι αντικρυστοί χοροί, οι “κουτάλες”, τα συρτά κυριάρχησαν στο πρόγραμμα με τους χωριανούς και φίλους να μην αφήνουν την πίστα ορφανή ούτε λεπτό, αν και δεν έλλειψαν και πιο λαϊκοί χοροί, για τους πιο μερακλήδες.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι: Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος, Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημάρχου Κωνσταντίνος Νικοβιώτης, Πρόεδρος Ευξεινούπολης Αργύρης Τέφογλου, Πρόεδρος της Φυλάκης Κωνσταντίνος Επίσκοπος, Πρόεδρος Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων “Η Στάνη” Ιώαννης Πρεβεζιάνος, ο Αντιπρόεδρός τους Καραγεώργος Κωνσταντίνος και ταμίας Δημήτρης Πρεμέτης, Πρόεδρος Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης Γεώργιος Ανδρωνάς, Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης Βασίλης Μπουρλής, πρώην Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Αργύρης Μποτός.

Τις επόμενες ώρες θα ακολουθήσει σχετικό video – αφιέρωμα στο Αργιλοχώρι.

 
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.