Εξιχνιάστηκε η κλοπή τριών Ι.Χ. Φορτηγών αυτοκινήτων


 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας (Υ.Ε.Ε.Β.Ε.) εξιχνιάστηκε, ύστερα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα, η κλοπή τριών Ι.Χ. Φορτηγών αυτοκινήτων.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών και συγκεκριμένα σε βάρος τριών ανδρών, ηλικίας 48,61 και 38 ετών και σε βάρος μίας 30χρονης, για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ).

Επιπλέον, συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δραστών της κλοπής των φορτηγών, καθώς και αυτών που παραποίησαν τα χαρακτηριστικά αναγνώρισής τους.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για κυκλοφορία και χρήση κλεμμένων Ι.Χ. Φορτηγών αυτοκινήτων σε συγκεκριμένη περιοχή του Βόλου, καθώς και για επαναχάραξη ή συρραφή σ’ αυτά στοιχείων και αναγνωριστικών αριθμών πλαισίου από παλαιότερα οχήματα νόμιμης κυκλοφορίας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου διενήργησαν κατά το παρελθόν ελέγχους στην εν λόγω περιοχή.

 

Κατά τους ελέγχους, εντοπίστηκαν τρία Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα, τα οποία ήταν εμφανώς πολύ νεότερα σε σχέση με το αναγραφόμενο έτος πρώτης κυκλοφορίας στις άδειες κυκλοφορίας αυτών και για το λόγο αυτό ακινητοποιήθηκαν, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας τους φέρονταν να ανήκουν στους τέσσερις ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία.

 

Όπως πρόεκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, τα τρία οχήματα αποτελούν προϊόντα κλοπής, ενώ οι αριθμοί πλαισίου τους έχουν υποστεί συρραφή.

 

Όλα τα οχήματα κατασχέθηκαν και τα δύο αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους τους, ενώ για το τρίτο δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του προκειμένου να αποδοθεί, καθώς έχει αποκοπεί το σημείο εντύπωσης του αριθμού πλαισίου.

 

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.