Πεθαίνουν τα ελάφια στο Δάσος ΚουρίΑπό τον αναγνώστη μας κ. Δημήτρη Ντεβετζή, λάβαμε προς δημοσίευση την παρακάτω επιστολή:

«Με αφορμή τις δηλώσεις και αποφάσεις για την αξιοποίηση του δάσους Κουρί, από δημοτικούς άρχοντες και λοιπούς ειδήμονες, ήθελα να αναφέρω δύο περιστατικά που υπέπεσαν στην αντίληψη μου.

Το μήνα Οκτώβριο βρήκα μέσα στο δάσος τα υπολείμματα ενός ελαφιού, το οποίο προφανώς είχαν κομματιάσει σκυλιά. Αν και ανέφερα το γεγονός σε αρμόδιους φορείς του Δήμου, το μόνο που εισέπραξα ήταν υποσχέσεις, ότι θα απομακρύνουν τα σκυλιά και ότι θα κλείσουν τις τρύπες στην περίφραξη. Σήμερα -δέκα μήνες μετά- τα σκυλιά εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στον περιφραγμένο χώρο και να κυνηγούν τα ελάφια.

Το άλλο περιστατικό έχει να κάνει με την αποξήρανση της λίμνης. Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας ήταν να πεθάνουν οι νεροχελώνες της, από την έλλειψη νερού και επίσης να στερηθούν τα ελάφια που βρίσκονται στο δάσος την πρόσβαση στο νερό.

Επί τέσσερις μήνες, κύριοι του Δήμου, όσοι περπατάμε μέσα στο Κουρί, βλέπουμε τα ελάφια να περιφέρονται γύρω από την αποξηραμένη λίμνη, ψάχνοντας μάταια για λίγες σταγόνες νερό.

Ώσπου να υλοποιηθούν τα μεγαλόπνοα σχέδια για το δάσος, θα πρότεινα οι αρμόδιοι να τοποθετήσουν μερικές ποτίστρες, στο σημείο της λίμνης, για να ανακουφίσουν τα δύστυχα ζώα από το μαρτύριο της δίψας. Αν πάλι πρόθεσή τους είναι να εξαλείψουν τα ελάφια από το δάσος, θα πρέπει να βρούνε άλλο τρόπο να τα θανατώσουν και όχι να τα καταδικάσουν σε αυτό τον μαρτυρικό θάνατο από δίψα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΕΒΕΤΖΗΣ»

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.