Ο εορτασμός της Απελευθέρωσης του Αλμυρού | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Ο εορτασμός της Απελευθέρωσης του ΑλμυρούΤην Κυριακή 16 Αυγούστου ο Δήμος Αλμυρού ετοίμασε ένα πλούσιο πρόγραμμα για τον εορτασμό της Απελευθέρωσης. Περήφανοι φορείς, οι χορωδίες και τα χορευτικά του Δήμου Αλμυρού παρουσίασαν το πρόγραμμά τους.

Αναδημοσιεύουμε το πρόγραμμα από το Δελτίο Τύπου του Δήμου:

Η νεότερη ιστορία του Αλμυρού αρχίζει επίσημα τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 1881, όταν τα ελληνικά στρατεύματα μπήκαν στην πόλη και έγινε η επίσημη παράδοσή του από τις τουρκικές αρχές και η παραλαβή του από τις ελληνικές. Στις 17 Αυγούστου του 1881 τα ελληνικά στρατεύματα καταλαμβάνουν τον Αλμυρό. Σύσσωμοι οι κάτοικοι όλης της περιοχής με επικεφαλής τις εκκλησιαστικές και πολιτικές αρχές υποδέχονται τα ελληνικά στρατεύματα στην είσοδο της πόλης στο δρόμο που οδηγούσε από τη Σούρπη στον Αλμυρό. Με ενθουσιασμό μεγάλο, ζητωκραυγές και χειροκροτήματα άρχοντες, κλήρος και λαός, δακρυσμένοι αγκαλιάζουν τους ελευθερωτές. Στη συνέχεια όλη αυτή η πανηγυρική πομπή κατευθύνεται στην μοναδική εκκλησία, του Αγίου Νικολάου, που γίνεται μεγάλη πανηγυρική Δοξολογία.

Οφείλουμε ως σύγχρονοι Αλμυριώτες να μνημονεύουμε και να εορτάζουμε με κάθε λαμπρότητα την ημέρα αυτή, κατά την οποία η πόλη μας ανέπνευσε τον αέρα της Ελευθερίας και ενώθηκε με τη μητέρα Ελλάδα, αλλά και να τιμούμε όσους αγωνίσθηκαν και πότισαν με  το αίμα τους τα Αλμυριώτικα χώματα.

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Ώρα 7:00 π.μ. : Όρθρος-Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου.

Αμέσως μετά τη δοξολογία εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας ο κ. Κωνσταντίνος Γκουντάρας, τέως Γυμνασιάρχης. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων.

Ώρα 21:00: Χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής μας (Χορευτικός Όμιλος Αλμυρού, Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας, Σύλλογος Βλάχων, Χορευτικό συγκρότημα Δήμου, Σύλλογος Καππαδόκων Αργιλοχωρίου, Σύλλογος Σαρακατσαναίων) παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και τα τμήματα της Χορωδίας του Δήμου (Μικτή Τετράφωνη, Παιδικό-εφηβικό, ΚΑΠΗ) μας ταξίδεψαν μ’ ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα, στον Προαύλιο χώρο του Δημοτικού Ωδείου (Παλαιό Γυμνάσιο).

 

 

 

 

 

 

 
Αφήστε μια απάντηση