Η σκυτάλη σε μια συναυλία από καρδιάς με τη Γιώτα Νέγκα στο Αρχοντικό στο Κουρί -video, φωτο


Λίγα λεπτά πριν τη συναυλία της στο Κουρί είχαμε μια χαλαρή συζήτηση με τη Γιώτα Νέγκα στην πανέμορφη αυλή του Αρχοντικού, χθες Πέμπτη 27 Αυγούστου. Οι διοργανωτές skytali team, Αρχοντικό, οι φίλοι του Δάσους Κουρί, περήφανοι για την επιλογή της Γιώτας Νέγκα, δεν άφησαν καμία λεπτομέρεια στην τύχη, με μια ακόμη συναυλιακή βραδιά να κυλάει στα μονοπάτια της μουσικής ανεμπόδιστα. Έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν στην ομάδα Αλληλεγγύη, που στηρίζει οικογένειες της περιοχής μας με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

«Είναι υπέροχος ο χώρος εδώ», μας είπε ενθουσιασμένη με το Κουρί. Χαίρομαι που η σημερινή συναυλία είναι από τις πρώτες προσπάθειες που γίνονται για να μπουν τα θεμέλια σε ένα φεστιβάλ σ’ αυτή την όαση… Χρειαζόμαστε οάσεις μουσικής εξάλλου.

Η Γιώτα Νέγκα, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, αναφέρθηκε στη συνεργασία της πριν από 14 χρόνια με τον δικό μας Κώστα Ιγγλέζο, κατατάσσοντάς τον στους σπουδαίους άντρες ερμηνευτές του ελληνικού πενταγράμμου και του αφιέρωσε το υπόλοιπο της συναυλίας.

Σεμνή και άνετη η Γιώτα Νέγκα, πάντοτε χαμογελαστή και από καρδιάς –όπως τραγουδάει άλλωστε- μας μίλησε για τη σχέση της με το τραγούδι:

Δεν το διάλεξα, με διάλεξε. Μεγάλωσα σε σπίτι με πολύ μουσική και το τραγούδι ήταν τόσο συνυφασμένο στην παιδική μου ηλικία, όσο το παιχνίδι ή το διάβασμα. Παρ’ όλα αυτά δεν το σκέφτηκα εξ’ αρχής ως επάγγελμα. Οι πρώτες εμπειρίες βεβαίως και ήταν σε εκδηλώσεις του σχολείου, αργότερα απέκτησα τον δικό μου χώρο στο Μοσχάτο και το 2003 μπήκα στη δισκογραφία.

Πολλές οι συνεργασίες, με σημαντικούς καλλιτέχνες, δεν θα ήθελα να κάνω λίστα ονομάτων. Σίγουρα θα αδικούσα κάποιους.

Παρά τις τέσσερις διοργανωμένες εκδηλώσεις στην Θεσσαλία το φετινό καλοκαίρι, ο κόσμος με αγκαλιάζει με ζεστασιά, με δυναμικό παρόν. Αυτός είναι η δύναμη, αυτός μας βοηθάει να συνεχίσουμε.

Λένε ότι είμαι λαϊκή τραγουδίστρια… Δεν μ’ εμποδίζει αυτό να λέω όλα τα αγαπημένα μου τραγούδια… Δεν χωρίζω σε τοιχάκια, σε είδη, τα καλά τραγούδια. Μου αρέσει γενικά η ελληνική μουσική, το ελληνικό τραγούδι και όλα τα καλά τραγούδια τα αγαπώ εξίσου.

 

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.