Λίγα τα κενά εκπαιδευτικών στα Σχολεία της περιοχής μας – οι ώρες Αγιασμού των σχολείων
Ένα από τα δυσκολότερα σχολικά έτη των τελευταίων χρόνων ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, που θα φανούν καθαρά μετά τον Αγιασμό, να υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να καλύψουν όσο περισσότερες ελλείψεις μπορέσουν, ωστόσο η εικόνα που δίνουν οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί δεν είναι καθόλου καλή.

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία για τους μαθητές, ωστόσο μία εβδομάδα αργότερα θα κλείσουν λόγω των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα τα σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή 18 και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Για τις ανάγκες του σχετικού ρεπορτάζ, επικεντρωθήκαμε στα κενά που παρουσιάζονται στα σχολεία της περιοχής μας και ενδεικτικά συγκεντρώσαμε τις παρακάτω πληροφορίες, ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι τα μεν κενά εντοπίζονται κυρίως σε ειδικότητες και όχι το βασικό κορμό των εκπαιδευτικών, σχεδόν σε όλα τα σχολεία, ενώ σχεδόν παντού επίσης έχουν φτάσει ήδη τα βιβλία που θα διανεμηθούν φέτος στους μαθητές:

 

ΑΛΜΥΡΟΥ

 

1ο Δημοτικό

Δυο κενά μόνο στις ειδικότητες των αγγλικών και της μουσικής, αλλά όχι σε δασκάλους. Αγιασμός ώρα 9 π.μ.

 

2ο Δημοτικό

Μέχρι την περασμένη Πέμπτη τα κενά εντοπίζονταν σε δυο δασκάλους, καθώς και στις ειδικότητες του γυμναστή και των αγγλικών. Ο Αγιασμός προσδιορίστηκε ώρα 9 με 9.30 περίπου της Παρασκευής.

 

3ο Δημοτικό

Κανένα κενό και ο Αγιασμός ώρα 8.30 της Παρασκευής.

 

4ο Δημοτικό

Ένα κενό σε δασκάλους και κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Ο Αγιασμός ώρα 9 π.μ.

 

5ο Δημοτικό

Έχει 2 κενά σε δασκάλους τάξεων και 2 κενά στις ειδικότητες αγγλικών και μουσικής. Ο Αγιασμός προσδιορίστηκε για ώρα 10.30 της ερχόμενης Παρασκευής.

 

Γεν. Λύκειο

Το Γενικό Λύκειο δεν έχει οργανικά κενά πλην κάποιων ειδικοτήτων σε μαθήματα επιλογής, για τις οποίες αναμένεται πρώτα να οριστικοποιηθεί η προτίμηση των μαθητών και μετά να αιτηθούν αποσπάσεις. Ο Αγιασμός, ώρα 9 π.μ.

 

1ο Γυμνάσιο

Μόνο σε γερμανικά, οικιακά, καλλιτεχνικά, πληροφορική, εντοπίζονται τα κενά. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Σχολείου, όμως, κ. Χρήστο Καλλέ, τα κενά αυτά είναι περιστασιακά και θα καλυφθούν από οργανικές του 2ου Γυμνασίου. Το συγκεκριμένο διδακτήριο είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές. Βάφηκε εσωτερικά και ανακαινίστηκαν οι τουαλέτες των μαθητών.

 

2ο Γυμνάσιο

Ένα κενό φιλολόγου μόνο στο 2ο Γυμνάσιο και ο Αγιασμός ώρα 9.30 της Παρασκευής.

 

ΕΠΑ.Λ.

Ένα γεωπόνο κι έναν οικονομολόγο περιμένουν στο Επαγγελματικό Λύκειο για να ολοκληρωθεί ο Σύλλογος Διδασκόντων. Ο Αγιασμός ώρα 9 π.μ.

 

ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

Γυμνάσιο

Ένας εκ των φυσικών, χημικών ή βιολόγων λείπει από το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης και ως προς τις ειδικότητες στη μουσική, τα καλλιτεχνικά, τα γερμανικά, τα γαλλικά και ο τεχνολόγος. Αγιασμός 9.30 π.μ.

 

Δημοτικό

Ο Αγιασμός στο Δημοτικό θα γίνει ώρα 9 π.μ. και στο Νηπιαγωγείο στις 10.00.

 

ΣΟΥΡΠΗ

 

Γυμνάσιο – Λύκειο

Μικρές ελλείψεις σε ειδικότητες και το κενό ενός φιλολόγου απασχολούν το Γυμνάσιο – Λύκειο Σούρπης. Τα βιβλία ήρθαν σε ποσοστό 80% περίπου και θα γίνει άμεσα συμπληρωματική παραγγελία, σύμφωνα με το φετινό αριθμό των μαθητών. Ο Αγιασμός θα γίνει περίπου ώρα 9 π.μ.

 

Δημοτικό

Κενά μόνο στις ειδικότητες γαλλικών και μουσικής. Ο απαιτούμενος όγκος των βιβλίων συμπληρώνεται καθημερινά και ελπίζεται μέχρι τον Αγιασμό της Παρασκευής να υπάρχει πληρότητα.

 

ΠΤΕΛΕΟΣ

 

Γυμνάσιο

Κενά σε ειδικότητες, πληρότητα στα βιβλία.

 

Δημοτικό

Χωρίς κενά και με την απαιτούμενη επάρκεια βιβλίων.

 

ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

Χωρίς κενά (εκτός ίσως κάποιων ειδικοτήτων) σε δασκάλους θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία των χωριών της περιοχής μας. Ο κυριότερος όγκος των βιβλίων έχει παραληφθεί και θα διανεμηθούν στους μαθητές αμέσως μετά τον Αγιασμό της ερχόμενης Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου.

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Κατά δήλωση της Περιφερειακής Διευθύντριας Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αναστασοπούλου, σε σχετικό σεμινάριο εκπαιδευτικών, που έγινε στο Βόλο την περασμένη Τετάρτη, υπάρχει πληρότητα σε όλα τα Νηπιαγωγεία της περιοχής μας. Ο Αγιασμός, όπου τα Νηπιαγωγεία συστεγάζονται με κάποιο Δημοτικό, θα γίνει την ίδια ώρα.

 

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Σύμφωνα με Τα «Νέα», μόνο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με «χάρτη» που έφτιαξε ο αιρετός δάσκαλος Βασίλης Παληγιάννης, τα κενά ξεπερνούν τις 14.000, με βάση επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας.

Αν υπολογίσει κανείς και τις αναμενόμενες ελλείψεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, κυρίως στις βασικές ειδικότητες όπως μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί, φιλόλογοι κ.λπ. λόγω και των πολλών συνταξιοδοτήσεων των τελευταίων ετών, τότε ο αριθμός των 20.000 κενών ενδεχομένως να ξεπεραστεί.

Ωστόσο, κατά τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Χασάπη, τα κενά δεν είναι όσα υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί και δεν ξεπερνούν τις 16.000 συνολικά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.