Παρέμβαση Ζιγγιρίδη για την εξαίρεση της Όθρυος από τα σχέδια Ορειβατικού Τουρισμού της Περιφέρειας | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Παρέμβαση Ζιγγιρίδη για την εξαίρεση της Όθρυος από τα σχέδια Ορειβατικού Τουρισμού της ΠεριφέρειαςΜετά τη δημοσίευση Δελτίου Τύπου της Περιφέρειας για τον Ορειβατικό Τουρισμό της Θεσσαλίας, στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται η Όθρυς, και αφού σχολιάστηκε από αναγνώστες αρκετά καυστικά, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Κ. Αγοραστό, Ευθύμιος Ζιγγιρίδης, έστειλε κείμενο – παρέμβαση προς την Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας, την οποία δημοσιεύουμε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέθεσε στα αρμόδια τμήματα, την ένταξη της ανάπτυξης του Ορειβατικού Τουρισμού και στην Όθρυ, ενημερώνοντας την αρμόδια υπάλληλο για το θέμα, αλλά παρά ταύτα δεν είναι δυνατό να προλάβουμε την ένταξή του για το πρόγραμμα της διεθνούς έκθεσης.

Ακολουθούν το Δελτίο Τύπου και η παρέμβαση.

Σε διεθνή έκθεση στη Γερμανία για τον αναρριχητικό και τον ορειβατικό τουρισμό η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συμμετέχει με δικό της περίπτερο στη διεθνή έκθεση “TourNatur 2015 – The No. 1 fair for trekking and hiking” στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Η συγκεκριμένη έκθεση έχει εξειδίκευση στον τουρισμό βουνού, στον αναρριχητικό και τον ορειβατικό τουρισμό .

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην περιοχή του Ολύμπου και των Μετεώρων αλλά και στην Λίμνη Πλαστήρα, τα ορεινά των Τρικάλων και το Πήλιο για τον περιηγητικό τουρισμό.

Επιπρόσθετα, στους επισκέπτες θα παρουσιαστεί και το εντυπωσιακό έργο που ολοκληρώνεται σύντομα και αφορά την ψηφιοποίηση του Ολύμπου και των Μετεώρων με τη δημιουργία αντιστοίχων “μίνι” Πλανηταρίων.

Εμμένοντας στο δόγμα πως «Ο τουρισμός είναι το δυνατό χαρτί της περιοχής” όπως πολλές φορές έχει σημειώσει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η Περιφέρεια Θεσσαλίας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια είτε σε επίπεδο έργων και υποδομών, είτε σε αυτό της ανάδειξης, για να μπορέσει να προβάλλει την περιοχή μας προσδοκώντας σε σειρά θετικών συνεπειών στην κοινωνία και την τοπική οικονομία μέσα από την ανάπτυξη.

Στην έκθεση θα παραστεί ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Μπουτίνας και εξειδικευμένο προσωπικό του τμήματος Τουρισμού.

 

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Η περιφέρεια Θεσσαλίας τα τελευταία 5 χρόνια έχει αναλάβει διάφορες δράσεις προκειμένου να κάνει ευρύτερα γνωστές τις θαλάσσιες και ορεινές τουριστικές ομορφιές της περιοχής μας. Ο εναλλακτικός τουρισμός αυξάνεται κάθε χρόνο με ένα σημαντικό ποσοστό. Ο ορειβατικός και αναρριχητικός τουρισμός αν και παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, βρίσκεται σε σχέση με άλλες χώρες σε εμβρυακό επίπεδο ακόμη. Η συμμετοχή της Περιφέρειας μας στην διεθνή έκθεση στην Γερμανία είναι ένας τρόπος προώθησης αυτού του τύπου εναλλακτικού τουρισμού.

 

Στο δελτίο τύπου της περιφέρειας Θεσσαλίας το όποιο μας ενημερώνει για την συμμετοχή της στην διεθνή έκθεση στην Γερμάνια, η οποία έχει στόχο την προώθηση του αναρριχητικού και ορειβατικού τουρισμού, δεν είδα καμία αναφορά στο βουνό της Όθρυος. To βουνό των Τιτάνων έχει τουλάχιστον 3 επίσημα εξαιρετικά πεδία αναρρίχησης. Βρίσκονται κοντά στα χωριά των Κωφών και της Ανάβρας. Το κάθε πεδίο έχει αρκετές διαδρομές αναρρίχησης με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε άλλα τουριστικά αξιοθέατα όπως αξιόλογα σπηλαία, πέτρινα γεφύρια, φαράγγια, μονοπάτια και διαδρομές canyoning.

 

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε πλήρες υλικό για την προβολή των σπηλαίων της Όθρυος http://almyros.gr/2013/05/24/11069/. Σε συνεργασία με τοπικούς φορείς μπορούμε να στείλουμε το απαραίτητο υλικό ώστε να προβάλλονται τα αξιοθέατα της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας. Επιπλέον ο τοπικός ορειβατικός σύλλογος έχει έτοιμες διαδρομές στο βουνό με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας (τα οποία ήδη επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατοντάδες τουρίστες), καθώς και προσχέδιο για Φεστιβάλ αθλημάτων βουνού

 

Ως εκ τούτου και λαμβάνοντας υπόψη την υπερπροσπάθεια της Περιφέρειας μας τα τελευταία χρόνια προκειμένου να γνωστοποιήσει σε όλο τον κόσμο τις ομορφιές της περιοχής μας θα ήταν λογικό να γίνεται αναφορά, στα πλαίσια συμμετοχών των ενδιαφερόμενων δήμων ή της περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις, στο συγκεκριμένο βουνό αφού έχει εξαιρετικές προοπτικές και μεγάλη δυναμική προκειμένου να συμβάλλει στην αύξηση του εναλλακτικού τουρισμού στην περιφέρεια μας και κατ’ επέκταση στην αύξηση του εισοδήματος των τοπικών επιχειρήσεων και όχι μόνο.

 

 

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΖΙΓΓΙΡΙΔΗΣ ΒΕng MSc MILT AMIEE

Πρώην Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

Σύμβουλος Επενδύσεων

 
Αφήστε μια απάντηση