Ανακοίνωση του Δήμου: Μειώνονται τα λίγα κενά στα σχολεία του Αλμυρού - Λαός Του Αλμυρού

Ανακοίνωση του Δήμου: Μειώνονται τα λίγα κενά στα σχολεία του Αλμυρού

Από το Δήμο Αλμυρού λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο Τύπου, που υπογράφει η Εντεταλμένη Σύμβουλος Δημάρχου κ. Μαρία Σταυραντώνη:

«Ενημερώνουμε ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε ομαλά στα σχολεία της περιοχής μας. Τα κενά που υπήρχαν ήταν σε ορισμένες ειδικότητες που καλύπτονται με μετακινήσεις κυρίως εκπαιδευτικών της περιοχής μας, για να συμπληρώσουν το απαιτούμενο ωράριο και δυο δάσκαλοι σε ένα δημοτικό. (Έχουν ήδη καλυφθεί τα περισσότερα.)

Όσο για την αναφορά που έγινε στο 5ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού, ενημερώνουμε ότι δεν υφίσταται πρόβλημα σε αυτό το σχολείο, αλλά στο 2ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού. Για την επίλυση του προβλήματος μερίμνησε ο Δήμαρχος κ. Εσερίδης Δημήτριος -πριν φτάσει το πρόβλημα στο γραφείο του- επικοινωνώντας με τη Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η οποία υποσχέθηκε να στείλει αναπληρώτρια νηπιαγωγό.

Επίσης ενημερώνουμε, πως αν και η Δημοτική Αρχή δεν είναι αρμόδια για την κάλυψη των κενών στις σχολικές μονάδες, θα ήταν άλλωστε άστοχο ο κάθε Δήμαρχος να απαιτεί από το ΠΥΣΔΕ ή το ΠΥΣΠΕ να καλύψει πρώτα τα κενά των σχολικών μονάδων της περιοχής του, ο Δήμαρχος έπραξε ό,τι ήταν δυνατόν από την πλευρά του και μέσα στα επιτρεπτά όρια, για το συμφέρον των παιδιών και των σχολικών μονάδων.»

 

 
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.