Εγγραφές στις χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων - Λαός Του Αλμυρού

Εγγραφές στις χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων 

«Οι ελληνικοί χοροί, ιερή παρακαταθήκη, τεκμήρια καταγωγής και πολιτιστικής ταυτότητας είναι τρόπος επικοινωνίας έκφρασης και συναισθημάτων. Η τάση για το χορό ξεχωρίζει ως ένστικτη και οι Έλληνες πάντα πίστευαν ότι ήταν δώρο των θεών προς τον άνθρωπο για να μπορεί να ξεχνάει μέσω αυτού τους κόπους και τη θλίψη του, να ανακουφίζεται και να εκφράζει τα συναισθήματά του».

 Το Λύκειο των Ελληνίδων του Βόλου συμπληρώνει φέτος πενήντα χρόνια από την ίδρυση της πρώτης χορευτικής του ομάδας (1965), που ήταν και η πρώτη προσπάθεια σύστασης χορευτικού συγκροτήματος στο Βόλο. Χιλιάδες παιδιά, έφηβοι και ενήλικες έμαθαν τους ελληνικούς χορούς στο Λ.Ε.Β, φόρεσαν παραδοσιακές φορεσιές από τη μεγάλη συλλογή της ιματιοθήκης του, χόρεψαν σε παραστάσεις και γλέντια, εκπροσώπησαν τον Βόλο και την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ χορού αλλά πάνω απ’ όλα βίωσαν τη μοναδική κατάκτηση της τέχνης του λαϊκού χορού μέσα από τα βήματα και τους ρυθμούς του, κατάκτηση που διασφαλίζει την πολιτιστική τους ταυτότητα φέρνοντάς τους σε άμεση επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό τους.

Σήμερα, με συσσωρευμένη εμπειρία, το Λ.Ε.Β εργάζεται με υπευθυνότητα για τη διάσωση και την προστασία του χορού και αυτό αναγνωρίζεται από τους συμπολίτες που αγκαλιάζουν το έργο του και συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά του προγράμματα, όπου παιδιά και ενήλικες ξεπερνούν τον εντυπωσιακό αριθμό των 650 μελών.

Το μέτρο και η σεμνότητα της χορευτικής παράδοσης είναι δύο αρετές που ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις του Λ.Ε.Β για τη διδασκαλία του χορού σε πλήρη αντίθεση με την αδηφάγα ανάγκη για εντυπωσιασμό και φολκλόρ που απομακρύνει όλο και περισσότερα συγκροτήματα από το σκοπό της ύπαρξής τους. Είναι δραστηριότητα που στόχο έχει την ψυχαγωγία, τη συναναστροφή, την εκτόνωση και τη γνωριμία με την λαϊκή παράδοση των Ελλήνων.

Το περιφερειακό τμήμα χορού Αλμυρού ξεκίνησε την λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2010 και σύντομα οργάνωσε τμήματα εκμάθησης χορών για παιδιά και ενήλικες. Συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα του Αλμυρού και έχει εκπροσωπήσει την περιοχή σε φεστιβάλ χορού, όπως στο Γαλάτσι της Ρουμανίας, στο Βελιγράδι, στη Μήλο, στο 1ο και 2ο διεθνές φεστιβάλ χορού της Ν. Αγχιάλου, στο Παραλίμνη της Κύπρου, κ.ά.

Οι εγγραφές αρχίζουν από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 στα τμήματα εκμάθησης ελληνικών χορών για παιδιά και ενήλικες που θα λειτουργήσουν στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου και του Περιφερειακού Τμήματος Χορού Αλμυρού, από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς. Στα τμήματα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από ηλικίας πέντε ετών.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στο Βόλο. Στον Αλμυρό τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου για το παιδικό- εφηβικό τμήμα και την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου για τα τμήματα ενηλίκων.

Πληροφορίες-εγγραφές στο γραφείο του Λ.Ε.Β Κοραή 79 τηλ. 24210 33938, ώρες 10:00-14:00 και 18.00-20.00 και για τον Αλμυρό στα τηλέφωνα: 6981 834 938 κ. Ρούλα Καπράλου, 6937 737 047 κ. Βέλλα Σπανού και 6986 561 143 κ. Σόνια Γώγουλα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Έναρξη μαθημάτων της νέας χρονιάς του Π.Τ.Χ.Α του Λ.Ε.Β.

 

Το Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου ανακοινώνει την έναρξη μαθημάτων εκμάθησης παραδοσιακών χορών ( παιδιών- ενηλίκων) για τη νέα χρονιά.

Συγκεκριμένα:

  • Για το παιδικό τμήμα η πρώτη συνάντηση – εγγραφές θα γίνει τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 17.00 – 18.30.
  • Για το εφηβικό και τμήμα ενηλίκων η πρώτη συνάντηση – εγγραφές θα γίνει την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 18.30 – 20.00.

 

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού.

Επίσης το Π.Τ.Χ.Α ανακοινώνει την έναρξη της Λέσχης Φιλαναγνωσίας την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18.30 στο Δημοτικό Σχολείο Κροκίου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Γώγουλα Σόνια 6986 561 143

Καπράλου Θεοδώρα 6981 834 938

Σπανού Βέλα 6937 737 047

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.