• 8 Οκτωβρίου, 2015

Σύσκεψη των προέδρων των Κοινοτήτων του Αλμυρού για τα Περιφερειακά Ιατρεία

Σύσκεψη των προέδρων των Κοινοτήτων του Αλμυρού για τα Περιφερειακά Ιατρεία

Στο παλιό Δημαρχείο Σούρπης, συναντήθηκαν χθες Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων με σκοπό να εκδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας για την υπολειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων.

Παρόντες οι Πρόεδροι του Πλατάνου Χριστοδούλου Αθανάσιος, Αχιλλείου Μαρκάκης Γεώργιος, Αμαλιάπολης Τηγανοπούλου Ζωή, Αγίας Τριάδας Κωνσταντίνου Γρηγόριος, Βρυναίνης Χουλιαράς Ιωάννης, Ανθοτόπου Γκουράρος Αναστάσιος, Κοκκωτών Πολυμέρους Ευστάθιος, Πτελεού Παπαδογιάννης Κωνσταντίνος, Σούρπης Γουρναρόπουλος Σπυρίδων, Κροκίου Ιωάννου Χρήστος, Αγίων Θεοδώρων Βαλωμένος Ιωάννης, Ανάβρας Τσανής Γεώργιος, Δρυμώνας Πανταζής Πανταζής. Πρέπει να σημειώσουμε ότι όλοι οι Πρόεδροι είναι σε επικοινωνία και φαίνεται ότι σήμερα θα συνυπογράψουν την επιστολή η οποία θα κοινοποιηθεί στο Κέντρο Υγείας, στον Δήμαρχο Αλμυρού, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην 5η ΥΠΕ, στο Υπουργείο Υγείας και στους Βουλευτές Μαγνησίας.

Στη συζήτηση αναφέρθηκαν και άλλα προβλήματα και ελλείψεις, όπως του παιδιάτρου και της σύνδεσης στο διαδίκτυο για τη συνταγογράφηση, όμως οι πρόεδροι επέλεξαν να εστιάσουν αρχικά στο θέμα των Περιφερειακών Ιατρείων και σε επόμενη συνεδρίαση να θίξουν και άλλα θέματα. Χαρακτηριστικό του προβλήματος είναι ότι στα περισσότερα χωριά οι κάτοικοι είναι ηλικιωμένοι και αδυνατούν να οδηγήσουν μέχρι τον Αλμυρό, για να «γράψουν» τη φαρμακευτική αγωγή τους.

Το προσχέδιο της επιστολής είχε ως εξής:

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Αλμυρού παρακολουθούν τους τελευταίους μήνες μια δραματική κατάσταση σε σχέση με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των συγχωριανών μας και όπως είναι λογικό δεχόμαστε πλήθος διαμαρτυριών. Συγκεκριμένα τα αγροτικά Περιφερειακά και εξυπηρετούμενα από αυτά ιατρεία εδώ και μήνες υπολειτουργούν ενώ τον τελευταίο μήνα είναι εντελώς κλειστά. Δεν υπάρχει προσωπικό ασφαλείας να καλύψει τα επείγοντα περιστατικά και έτσι κινδυνεύουν ζωές. Επίσης οι οικονομικά αδύνατοι δημότες μας και ανήμποροι αναγκάζονται να μεταβούν στον Αλμυρό και να πληρώσουν ιδιώτες γιατρούς για να γράψουν τα απαραίτητα γι’ αυτούς φάρμακα. Η κατάσταση είναι ανυπόφορη, δώστε επιτέλους λύση στο πρόβλημά μας. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Συλλήψεις για κλοπή και αποδοχή-διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Συλλήψεις για κλοπή και αποδοχή-διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθησαν, χθες (03-06-2023) το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, 3 ημεδαποί, σε…
Αγριογούρουνο χτύπησε γυναίκα έξω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου!

Αγριογούρουνο χτύπησε γυναίκα έξω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου!

Έχουμε γράψει πολλάκις για περιστατικά με αγριογούρουνα στον επαρχιακό δρόμο της περιοχής μας, ωστόσο το σημερινό…
Πρωτόγνωρο περιστατικό: 38χρονος αυνανίστηκε μέσα στο λεωφορείο από Σούρπη προς Αλμυρό

Πρωτόγνωρο περιστατικό: 38χρονος αυνανίστηκε μέσα στο λεωφορείο από Σούρπη προς Αλμυρό

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε 38χρονος αλλοδαπός, κάτοικος Σούρπης, ο οποίος συνελήφθη βραδινές ώρες του Σαββάτου 3/6/23 κι…