Επιστολή 90χρονου αναγνώστη μας για την “κρίση” και τη “Βοήθεια στο Σπίτι”Από τον 90χρονο αναγνώστη μας Γιώργο Κυριαζή, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή

«Κύριε Διευθυντά,

Ονομάζομαι Κυριαζής Γεώργιος, είμαι ένας από τους πολλούς συνταξιούχους αγρότες, όπου με τα χρήματα που παίρνω, 360 ευρώ το μήνα, μόνο σε τριτοκοσμική χώρα μπορώ να ζήσω. Όλες οι κυβερνήσεις μας έχουν φθάσει στην εξαθλίωση και στην πείνα. Μια ζωή στήριζα με τον μόχθο μου την οικονομία του κράτους και για ανταμοιβή λαμβάνω σύνταξη πείνας.

Παρ όλου που διαμαρτύρομαι εντόνως δεν βρίσκω κατανόηση από τους «καρχαρίες». Έστειλα υπόμνημα στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στον Περιφερειάρχη κύριο Αγοραστό, στον Καλιάφα θέλω να πω δεν ενδιαφέρεται κανείς, θέλουν να πεθάνεις το συντομότερο για οικονομικούς λόγους.

Με το χρηματικό ποσόν που προανέφερα πληρώνω Δ.Ε.Η., Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ., δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ, εφορία…… γραμματείς και φαρισαίους.

Είμαι 90 ετών γι αυτό πληρώνω κάποια κυρία και έρχεται μια φορά τον μήνα και μου καθαρίζει λίγο το σπίτι.

Ο Δήμος διαθέτει τέσσερις κυρίες για βοήθεια ηλικιωμένων στο σπίτι τους. Πηγαίνουν σε κάθε χωριό, μετράνε εκεί στις γιαγιές την πίεση. Το όχημα που μεταφέρει τις -εξαίρετες κατά τα άλλα- κυρίες, είναι της Δημαρχίας το ίδιο και τα καύσιμα βαραίνουν τους φορολογούμενους, και οι…….. βόλτες καλά κρατούν. Κατά την ώρα της εργασίας τους δεν πηγαίνουν σε ανθρώπους που τις έχουν πραγματική ανάγκη – όπως οι μοναχικοί-, αλλά καθώς προανέφερα σε κάποιες γιαγιές που ζούνε με τα παιδιά τους.

Ο κύριος Περιφερειάρχης δεν μου έδωσε απάντηση, διότι προφανώς ψάχνει για δεύτερη εργασία, μετά την απόφαση να μειωθούν κατά 50% οι αποζημιώσεις που παίρνουν από το Δημόσιο, έτσι κατάλαβα, δηλαδή δεν είχε χρήματα να αγοράσει χαρτοφάκελο για να μου απαντήσει. Χαρτοφάκελος για να πάω να ψηφίσω βρήκανε, για μένα δεν είχανε.

Οι πρώην κυβερνήσεις – ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. διέλυσαν τον αγροτικό κόσμο, ξεπούλησαν τη δημόσια περιουσία, μάζεψαν τον λαό στις πόλεις – τέρατα και τώρα αρκετοί συμπολίτες μας τρώνε από τους κάδους σκουπιδιών.

Μετέφεραν τα αστυνομικά τμήματα και τις κοινότητες στις πόλεις. Οι αστυνομικοί φυλάνε τους υψηλόβαθμους στις μεγαλουπόλεις και τα χωριά έμειναν έρμαια στις ορέξεις των λωποδυτών.

Γιώργος Κυριαζής»

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.