Δείτε ποια φαρμακεία εφημερεύουν στον Αλμυρό – Ταλαιπωρία και «ουρές» από την απεργία στα φαρμακείαΑπό την περασμένη Δευτέρα είναι κλειστά τα φαρμακεία και σε όλη την Ελλάδα, σε μια καθολική απεργία και μια δυναμική αντίδραση, ενάντια στην υπό έκδοση υπουργική απόφαση «που καταλύει την φαρμακευτική περίθαλψη προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων και σε βάρος της Υγείας του ελληνικού λαού», όπως αναφέρεται στην απόφαση που έλαβαν οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας.
Η απεργία έχει προκαλέσει προβλήματα και ταλαιπωρία για το κοινό που προσπαθεί να προμηθευτεί τα φάρμακά του μόνο από τα εκ περιτροπής ανοικτά φαρμακεία, που σε άλλες πόλεις ανοίγουν το καθένα για ένα δίωρο.
Στον Αλμυρό οι ντόπιοι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να παραμένει μόνο δυο φαρμακεία ανοιχτά ανά 24ωρο και στις αργίες εκείνο το φαρμακείο που θα εφημέρευε κανονικά.

Ειδικότερα, σήμερα Τετάρτη 28 Οκτωβρίου εφημερεύει το φαρμακείο της κ. Καπαράκη, την Πέμπτη του κ. Τσιατσιάνη και της κ. Μποντού και την Παρασκευή της κ. Κοντογεωργάκη και του κ. Γκέτσου.

 

ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας στα δίκαια αιτήματά του, τα οποία είναι τα ακόλουθα:
1.Οι φαρμακοποιοί αντιτίθενται στην άλωση του Ελληνικού Φαρμακείου της γειτονιάς με την είσοδο των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο, και διεκδικούν την διατήρηση της ιδιοκτησίας του φαρμακείου μόνο από αδειούχο φαρμακοποιό, όπως ισχύει σε όλες τις προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες.
2.Η αλλαγή της μορφής λειτουργίας του Ελληνικού Φαρμακείου, η οποία και οδηγεί σε εξαθλίωση του φαρμακείου της γειτονιάς και στον αφανισμό του, θα δημιουργήσει προβλήματα στην απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο κοινωνικό αγαθό που λέγεται φάρμακο.
3.Τα 11.000 φαρμακεία που καλύπτουν κάθε γωνιά της Ελληνικής επικράτειας εξυπηρετούν τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών και αποτελούν εγγύηση για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.