Καταργείται και «στα χαρτιά» ο Αστυνομικός Σταθμός Πτελεού – Συγχωνεύονται οι Α.Σ. Σούρπης, Νέας Αγχιάλου και ΑλμυρούΩς επιβεβλημένη υπηρεσιακή διαταγή καταργούνται 50 Αστυνομικά Τμήματα στην Αττική και 19 Αστυνομικοί Σταθμοί στην επαρχία!

Στη Μαγνησία γίνεται συγχώνευση αστυνομικών υπηρεσιών από 22 σε 14 (μείωση 36,36%) και εξοικονόμηση προσωπικού 47 ατόμων από τους 470 υπηρετούντες διαφόρων βαθμίδων (10%).

Στον Αλμυρό καταργείται και στα χαρτιά ο Α.Σ. Πτελεού, ενώ συγχωνεύονται οριστικά οι Α.Σ. Σούρπης και Ν. Αγχιάλου στο Α.Τ. Αλμυρού.

 

Αστυνομικοί Σταθμοί που υπολειτουργούσαν, με ελάχιστο προσωπικό, σε κτήρια με υψηλά μισθώματα με  «επιβεβλημένη υπηρεσιακή διαταγή», του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, «ευδόκιμα τερματίζουν» τη λειτουργία τους.

Στο πλαίσιο της διαταγής, κλείνει -πριν καν λειτουργήσει-, το Αστυνομικό Τμήμα των φυλακών Δομοκού, λόγω κατάργησης των φυλακών υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ).

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, είχε ζητηθεί από τις Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις η καταγραφή των αστυνομικών υπηρεσιών, με βάσει τα πληθυσμιακά κριτήρια περιοχών και στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας της κάθε περιοχής, προκειμένου να συνταχθεί η τελική πρόταση η οποία θα διαβιβαστεί προς τελική υπογραφή στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Αντίστοιχες προτάσεις έχουν ζητηθεί από τις συνδικαλιστικές Ενώσεις και μέσω της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΑΞΙΑ, να προκύψει το τελικό κείμενο της αναδιάρθρωσης, που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στα τέλη Ιουνίου, ώστε να υλοποιηθούν το φθινόπωρο οι ..αλλαγές.

Σε ποσοστό 43-45% ανέρχεται το ποσοστό κατάργηση αστυνομικών τμημάτων και τμημάτων ασφαλείας της χώρας, ενώ το ποσοστό στην Αττική είναι ακόμη μεγαλύτερο. Στόχος του «Αστυνομικού Καλλικράτη» είναι το σύνολο των Αστυνομικών Υπηρεσιών να εναρμονίζεται με αυτό των 66 Δήμων της Αττικής.

Η κατάργηση των 19 αστυνομικών σταθμών, είχε προαναγγελθεί υπηρεσιακά πριν από περίπου 10 ημέρες με την υπ’ αριθμ. 7001/2/1435-πβ’ από 8-5-2015 (Β’ 896/19-5-2015), απόφαση.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτριου Τσακνάκη καταργούνται οι παρακάτω 19 Αστυνομικοί Σταθμοί:

 1. Ο Αστυνομικός Σταθμός Ροβιλίστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων.
 2. Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Πορταριάς, Αγριάς, Πτελεού, Αργαλαστής και Τσαγκαράδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.
 3. Ο Αστυνομικός Σταθμός Γαυρολίμνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας.
 4. Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Παλαίρου και Μύτικα, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας.
 5. Ο Αστυνομικός Σταθμός Μαλεσίνας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας.
 6. Ο Αστυνομικός Σταθμός Γρανίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας.
 7. Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Ερυθρών και Δόμβραινας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας.
 8. Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Μαρμαρίου, Αμαρύνθου και Πολιτικών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας.
 9. Ο Αστυνομικός Σταθμός Βυτίνας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας.
 10. Ο Αστυνομικός Σταθμός Ερμιόνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας.
 11. Ο Αστυνομικός Σταθμός Ξηροκαμπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας.

Ενώ οι 125 Αστυνομικοί υπηρετούντες στο Αστυνομικό Τμήμα των φυλακών Δομοκού , με εντολή του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διατίθενται σε άλλα τμήματα του Νομού Φθιώτιδας.

Στην Αττική, απο τα 110 Αστυνομικά Τμήματα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, σχεδόν τα μισά- περίπου 50 Τμήματα- Τάξης και Ασφαλείας καθώς και όλοι οι Αστυνομικοί Σταθμοί.. κλείνουν και θα συμπτυχθούν με άλλα όμορων Δήμων, στη λογική των «δοκιμασμένων» (ενεπιτυχως) Πολυδύναμων Τμημάτων.

Σύμφωνα με την πρόταση, από τα 94 Τμήματα Ασφαλείας, παραμένουν σε λειτουργία μόλις τα 65, ενώ για στους 18 Αστυνομικούς Σταθμούς, οι οποίοι λειτουργούν στα όρια ευθύνης της Αττικης, σε Εκάλη, Ν. Κηφισιά, Σούνιο, Αγκίστρι Αίγινας, Θρακομακεδόνες, Σαρωνίδα και άλλες 12 περιοχές-, θα καταργηθούν, ενώ οι πολίτες θα εξυπηρετηθούν από αστυνομικές υπηρεσίες όμορων περιοχών.

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.